Share

Imke Courtois, die op dinsdag 5 december 2017 te gast was in Die Huis op Eén, kreeg geen afscheidswedstrijd na het EK 2017 in Nederland. Het laatste officiële duel dat ze speelde was met de Belgian Red Flames op dinsdag 11 juli 2017 in Denderleeuw toen er in de oefeninterland tegen Rusland met 2-0 gewonnen werd.

Imke Courtois, met het nummer 19 tweede van rechts, begint voor het laatst aan een officiële interland in Denderleeuw tegen Rusland! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De in mei van dit jaar nog Belgisch landskampioen geworden centrale verdediger van Standard, ondertussen een vast gezicht geworden bij de wedstrijden van de Rode Duivels op Sporza en ook bij de samenvattingen van de Jupiler Pro League op Play Sports/Telenet, zal net als vorig jaar meespelen in de Warmste Voetbalmarathon (er zal opnieuw 24 uur voetbal gespeeld worden van vrijdag 22/12/2017 om 12 uur tot en met zaterdag 23/12/2017 om 12 uur) van de KSV Diksmuide jeugdacademie waar Imke zelf ook meter van is! Dat wordt een soort van afscheidswedstrijd voor de 21-voudige Belgian Red Flame!

Imke Courtois; hier in gesprek met Heleen Jaques, applaudiseert na haar laatste officiële interland voor de Belgian Red Flames in Denderleeuw tegen Rusland! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Op vrijdag 22 december 2017 om 21 uur zal een collectief van geliefden en bekende koppen het tegen mekaar opnemen om Imke uit te wuiven als voetbalster. Jan Mulder zal de aftrap geven en na dat duel volgt er ook nog een gigantische afterparty.

In beide ploegen zullen tal van Belgian Red Flames en ex-Rode Duivels meespelen zoals onder meer Gert Verheyen en Wesley Sonck.

Foto – (c) KSV Diksmuide – De Warmste Week

U kunt ook als sponsor op de shirts van deze afscheidsmatch prijken of de wedstrijdbal schenken. Dan geeft u samen met Jan Mulder de aftrap! Het integrale bedrag van uw sponsoring (fiscaal attest mogelijk) gaat naar de drie goede doelen van De Warmste Voetbalmarathon (Zorgcentrum Maria Ter Engelen, Villa Rozerood en Bouwkamp Nepal VTI Diksmuide).

Voor nog meer info hierover kan U terecht via:
KSV Diksmuide Jeugdacademie

Herbekijk ook Die Huis op Eén van dinsdag 5 december 2017:
Een.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share