U heeft het ongetwijfeld al gezien en gelezen dat Tessa Wullaert, de allereerste Belgische Gouden Schoen, een rode kaart kreeg in de topaffiche op de 10de speeldag in de Duitse Bundesliga tussen VfL Wolfsburg en Bayern München van maandag 11 december 2017. Ze was overigens niet de enige die het veld voortijdig moest verlaten. Ook de Servische Jovana Damnjanovic, die op weg naar het EK 2017 in Nederland nog scoorde in Leuven tegen België en tegenwoordig speelster is van Bayern München, mocht vroegtijdig beschikken van scheidsrechter Katrin Rafalski.

Tessa Wullaert werd na 64 minuten uit het veld gestuurd met een tweede gele kaart. Na een inworp van Leonie Maier beging de Belgische Gouden Schoen een fout op Sara Däbritz waarvoor ze een gele kaart kreeg. De Belgian Red Flame liep weg van de scheidsrechter en spuwde op de grond niet in de richting van de ref en ook niet in de richting van een speelster van Bayern München. Toch kreeg ze opnieuw geel voor onsportief gedrag. Toen stond het al 3-1 voor de thuisploeg na een spetterend begin waarin de Poolse Ewa Pajor VfL Wolfsburg al na 2 minuten met een lobbal over Manuela Zinsberger, de Oostenrijkse doelvrouw van Bayern München, de thuisploeg op voorsprong had gebracht en de Ijslandse Sara Björk Gunnarsdottir de score na 5 minuten verdubbelde (2-0). 3 minuten later lukte Bayern München de aansluitingstreffer toen Jovana Damnjanovic op aangeven van Melanie Behringer raak trof (2-1, 8ste minuut). Even na het halfuur mocht Tessa Wullaert dan een hoekschop trappen vanop links. Melanie Behringer verlengde de bal voor Manuela Zinsberger kon ingrijpen waarna Alexandra Popp aan de tweede paal de bal kon binnenkoppen (3-1, 32ste minuten).

In de tweede helft was er dan eerst het spuwincident met Tessa Wullaert terwijl in de toegevoegde tijd scheidsrechter Katrin Rafalski zich nogmaals in negatieve zin liet opmerken. De Servische Jovana Damnjanovic kreeg in de toegevoegde tijd een fout tegen toen ze de bal op een correcte (!) manier afnam van de Poolse Ewa Pajor. Het thuispubliek begon op haar te roepen waarna ze met een vinger op de mond het publiek probeerde te sussen. Ook dat vond Katrin Rafalski onsportief gedrag en voldoende voor een tweede gele kaart voor de Servische speelster, die juist daarvoor ook al de gele kaart had ontvangen.

De uitsluitingen hadden uiteindelijk geen invloed op het resultaat maar ze getuigden niet echt van een goeie arbitrage. Een scheidsrechter met klasse lost dergelijke zaken in een topwedstrijd op een andere manier op. Hoe dan ook VfL Wolfsburg nam na dit duel opnieuw de leiding in handen met nu 25 punten. Het heeft 2 punten voorsprong op SC Freiburg en 3 op Bayern München. Nu zondag 17 december 2017 staat de herfsttitel op het spel in Duitsland. VfL Wolfsburg gaat op bezoek bij 1.FC Köln terwijl SC Freiburg uit speelt bij SGS Essen. Bayern München tenslotte speelt thuis tegen 1.FFC Frankfurt.

In een eerste reactie aan VTM Nieuws liet Tessa Wullaert weten dat het gebeurde uit frustratie. “Het is wel iets wat ik meer doe en andere speelsters trouwens ook. Ik spuwde naar de grond en de scheids dacht dat het naar haar bedoeld was. Zij die mij kennen weten wel hoe of wat. Emoties horen bij het voetbal, en daar kunnen ook verkeerde emoties bij zijn. Fouten maken is menselijk, het is nu aan mij om te leren uit mijn fouten.”