Op zaterdag 16 december 2017 stond de 13de en laatste speeldag in de heenronde van de 2de klasse A en B op het programma. In de A-reeks waar Club Brugge al herfstkampioen was boekte KSV Sottegem onderaan het klassement een tweede overwinning op rij, in de B-reeks werd het beloftenteam van KRC Genk Ladies herfstkampioen met nog altijd het maximum van de punten!

KSV Sottegem speelde in het kader van de degradatiestrijd een belangrijk duel thuis tegen Cerkelladies Brugge. De thuisploeg kwam al voor het kwartier op voorsprong via Zoe Herregodts (1-0, 11de minuut) maar Cerkelladies Brugge kon in het slotkwartier via Shauni Thomas (1-1, 81ste minuut) de bordjes in evenwicht brengen. Voor het eindsignaal weerklonk zette Zoe Herregodts nog de 2-1 op het bord (90ste minuut)! KSV Sottegem pakte zo voor nieuwjaar een belangrijke 6 op 6 waardoor de degradatiestrijd in deze reeks bijzonder spannend blijft.

KDC Ruddervoorde, dat zich ook probeert te handhaven in de 2de klasse A, haalde thuis tegen rode lantaarn KSK Beveren slechts een puntje. Het kwam op voorsprong na 35 minuten via Charlotte Baert (1-0) maar Twana Steensens stelde op slag van rust gelijk (1-1, 45ste minuut). Even over het uur zorgde Charlotte Baert dan voor de 2-1 (61ste minuut) maar nu was het Mariska Diddens die kort voor tijd de gelijkmaker voor KSK Beveren lukte (2-2, 89ste minuut).

Bekijk een samenvatting van Club Brugge – Olsa Brakel met dank aan Siebe Cambier:

Olsa Brakel ging dus zwaar onderuit bij herfstkampioen Club Brugge. In dat duel stond het bij de rust al 5-0 terwijl het uiteindelijk 9-2 werd. Het scoreverloop was als volgt: 3′ Sharon Desaever 1-0, 16′ Elle Decorte 2-0, 32′ Katinka Dubois 3-0, 36′ Elle Decorte 4-0, 40′ Elle Decorte 5-0, 50′ Yana Haesebroek 5-1, 52′ Sharon Desaever 6-1, 68′ Elle Decorte 7-1, 72′ Yana Haesebroek 7-2, 75′ Katinka Dubois 8-2, 83′ Katinka Dubois 9-2. Voor wie goed oplette lukte Elle Decorte 4 goals voor Club, Katinka Dubois scoorde 3 keer en Sharon Desaever 2 keer. Bij de bezoekers trof Yana Haesebroek 2 keer raak! Olsa Brakel staat voor de jaarwisseling 12de met 7 punten, Club Brugge verzamelde voor nieuwjaar 34 punten!

Club Brugge heeft halfweg 8 punten voorsprong op Dames VK Egem. Dames VK Egem won thuis met 3-0 tegen het beloftenteam van SV Zulte Waregem dankzij doelpunten na de rust van Steffi Verkinderen (1-0, 55ste minuut), Louise Wittouck (2-0, 60ste minuut) en Camille Godderis (3-0, 85ste minuut).

KSK Voorwaarts Zwevezele is halfweg 3de op 10 punten van de herfstkampioen maar het heeft wel nog een wedstrijd te goed. Het team van trainer Geert Vanhevel kwam in de slotwedstrijd voor nieuwjaar thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen het beloftenteam van Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Biebuyck bracht Zwevezele kort voor de rust voor (1-0, 40ste minuut) maar Eloise Dessent maakte in het slot nog gelijk (1-1, 83ste minuut).

GFA Sinaai tenslotte won met 1-3 op bezoek bij KAA Gent Ladies C. Daar zorgden vroege goals van Julie Veyt (0-1, 2de minuut) voor de rust en van Amber Thyssen (0-2, 48ste minuut) in de 2de helft voor een dubbele voorsprong voor de bezoekers! Camille Vanhoorne kon na 65 minuten milderen tot 1-2 maar via Jelien De Laet (74ste minuut) eindigde de wedstrijd uiteindelijk op 1-3.

13.KSK Beveren 12-4 (7-48).

Dit is het programma voor de 14de speeldag in 2de klasse A op zaterdag 13 januari 2018 om 15 uur:

KSV Sottegem – USGTH B (16u);

***In de 2de klasse B werd KRC Genk Ladies overtuigend herfstkampioen nadat het de topaffiche thuis tegen het beloftenteam van OH Leuven met 5-1 won.

U kan een samenvatting van de 1ste helft van dit duel bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Hier kan U ook een samenvatting van de 2de helft zien dankzij Vrouwenteam TV:

De doelpuntenmakers in dit duel waren dus Marith De Bondt op aangeven van Fien Steyvers (1-0, 3de minuut), Jarne Teulings (1-1, 19de minuut), Esther Oversteyns (2-1, 33ste minuut), Janne Geers (3-1, 52ste minuut), Lore Op de Beeck (4-1, 73ste minuut) en Aster Janssens (5-1, 88ste minuut).

In de strijd voor de derde plaats won Sterrebeek de topaffiche op bezoek bij ASE De Chastre met 1-3. Sterrebeek stond bij de rust al 0-2 voor dankzij doelpunten van Lynn Vercammen (0-1, 11de minuut) en van Chloë Vande Casteele (0-2, 26ste minuut). Mathilde Bernard lukte kort na de rust de aansluitingstreffer voor de thuisploeg (1-2, 49ste minuut) maar Sophie Tielemans besliste de wedstrijd definitief in het voordeel van de bezoekers (1-3, 85ste minuut)!

Het duel van KV Mechelen op bezoek bij Esperanza Pelt werd afgelast

Het beloftenteam van RSC Anderlecht won thuis met 3-2 tegen Eendracht Louwel. Bij de rust stond het 2-1 na goals van Sien Muylaert (1-0, 8ste minuut) en Leen Ekwo (2-1, 37ste minuut) voor RSC Anderlecht. Ex-Belgisch international Elke Meers lukte zowel in de 1ste helft (1-1, 18de minuut) als in het begin van de 2de helft de gelijkmaker (2-2, 50ste minuut). Marie Van Caesbroeck zorgde voor het winnende doelpunt voor de thuisploeg kort voor tijd (3-2, 89ste minuut).

Het beloftenteam van Moldavo won thuis met 2-0 tegen Sibret na een doelpunt voor de rust van Louise Dauwen (1-0, 37ste minuut) en eentje in de tweede helft van Jitse Laenen (2-0, 80ste minuut).

Voor het doelpuntenfestival in de B-reeks moest je in Angleur zijn waar het C-elftal van Standard uithaalde tegen het beloftenteam van Tongeren. Daar werd het 7-2 met goals van achtereenvolgens: Pauline Taquet (1-0, 4de minuut), Gigi Verkennis (1-1, 6de minuut), Fleur Verstappen (2-1, 24ste, 3-1, 32ste en 4-1, 48ste minuut). Charlotte Catinus (5-1, 67ste minuut), 69 Elise Florio (5-2, 69ste minuut), Charlotte Catinus (6-2, 74ste minuut en Pauline Taquet (7-2, 78ste minuut).

In een belangrijk degradatieduel onderaan het klassement won Miecroob Veltem tenslotte thuis tegen RFC Luik met 1-0. Het enige doelpunt viel in de 80ste minuut en werd gescoord door Liv Cerulus (1-0). RFC Luik eindigde de wedstrijd met 10 na rode kaarten voor Farrah Meyer (50ste minuut) en van doelvrouw Celine Puraye (83ste minuut).