Share

Op donderdag 4 januari 2018 publiceerde de Franse sportkrant L’Equipe voor het derde jaar op rij een lijst met de 30 persoonlijkheden die belangrijk zijn in het Franse voetbal. Dit jaar staan er 4 vrouwen in die ranglijst!

Helemaal bovenaan vinden we uiteraard de Braziliaanse international Neymar terug die op donderdag 3 augustus 2017 voor het recordbedrag van 222 miljoen euro de overstap maakte van FC Barcelona naar PSG. Zinédine Zidane, de trainer van Real Madrid, staat op de 2de plaats en Kylian Mbappé, ook al een nieuwe speler van PSG na zijn transfer van AS Monaco eind augustus 2017, eindigde 3de. Nog in de top 10 staan Leonardo Jardim (trainer AS Monaco), N’Golo Kanté (Chelsea), Didier Deschamps (bondscoach Frankrijk), Vadim Vasilyev (vice-voorzitter van AS Monaco), Edinson Cavani (PSG), Jean-Michel Aulas (voorzitter van Lyon, de UWCL-winnaar van 2017) en Antoine Griezmann (Atlético Madrid).

Amandine Henry, hier aan de bal voor Lyon in de bekerfinale van 2015 tegen Montpellier, staat opnieuw in de top 30 van het Franse voetbal! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De eerste vrouw in het lijstje is Florence Hardouin, een ex-schermster die in mei 2016 als eerste vrouw in het Uitvoerend Comité van de UEFA terechtkwam en ook algemeen directeur is van de Franse Voetbalbond FFF! Zij staat op de 22ste plaats! Corinne Diacre, sinds vrijdag 1 september 2017 de bondscoach van het Franse nationale vrouwenvoetbalteam, staat 25ste! Amandine Henry, die sinds enkele dagen opnieuw bij Olympique Lyonnais voetbalt, is de enige speelster in de lijst op plaats 28. Nathalie Boy de la Tour, de voorzitster van de Franse profliga LFP, tenslotte is 29ste op deze ranglijst!

Ook in België wordt er door Sport/Voetbal Magazine wel eens een top 100 van persoonlijkheden van het Belgische voetbal gepubliceerd. Nog nooit vonden we daarin een vrouw terug!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: In 2017 stonden met Corinne Diacre, toen als vrouwelijke coach van profclub Clermont (17de) en Wendie Renard van Lyon (29ste) 2 vrouwen in de top 30, in 2016 waren dat er eveneens 2. Nathalie Bouhard, juriste in de zaak rond Karim Benzema eindigde in dat jaar op plaats 17 terwijl Amandine Henry van Lyon toen als eerste speelster de 30ste plaats haalde!

Share