Share

Het WK-kwalificatieduel tussen Italië en de Belgian Red Flames wordt op dinsdag 10 april 2018 gespeeld een goeie 45 kilomter ten noorden van Bologna. De Italiaanse Voetbalbond FIGC koos voor het Stadio Comunale Paolo Mazza in Ferrara voor deze topaffiche in groep 6 richting het WK 2019 in Frankrijk!

De Belgian Red Flames spelen eind februari begin maart 2018 eerst nog 4 duels in de Cyprus Women’s Cup 2018 en ze ontvangen vervolgens op vrijdag 6 april 2018 in Leuven nog Portugal op weg naar het WK 2019 in Frankrijk vooraleer ze op dinsdag 10 april 2018 om 18 uur in het stadion van Serie A club SPAL Ferrara zullen aantreden.

Italië speelt voor het duel tegen België wel nog een uitwedstrijd op bezoek bij Moldavië in groep 6 en dat op vrijdag 6 april 2018. Ook volgende week zaterdag 20 januari 2018 komt Italiê in actie en dat in Marseille voor een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Bondscoach Milena Bertolini maakte daarvoor inmiddels haar selectie bekend. Onder de 23 namen zitten 3 nieuwkomers namelijk Benedetta Glionna (Juventus), Martina Lenzini (Juventus) en Eleonora Goldoni (Tennessee State University). Zij namen eerder deel aan de stage met de Italiaanse U23 net voor de jaarwisseling!

Hieronder kan U de selectie voor het oefenduel van Italiê tegen Frankrijk in het Stade Vélodrome van Marseille bekijken:
Doelvrouwen:
Chiara Marchitelli (Brescia), Laura Giuliani (Juventus), Rosalia Pipitone (Res Roma);
Verdedigers: Elena Linari (Fiorentina), Alia Guagni (Fiorentina), Elisa Bartoli (Fiorentina), Cecilia Salvai (Juventus), Sara Gama (Juventus), Linda Cimini Tucceri (San Zaccaria), Martina Lenzini (Juventus), Alice Tortelli (Fiorentina);
Middenvelders: Aurora Galli (Juventus), Martina Rosucci (Juventus), Flaminia Simonetti (Res Roma), Barbara Bonansea (Juventus), Greta Adami (Fiorentina), Eleonora Goldoni (Tennessee State University), Valentina Bergamaschi (Brescia), Benedetta Glionna (Juventus);
Aanvallers: Daniela Sabatino (Brescia), Ilaria Mauro (Fiorentina), Valentina Giacinti (Brescia), Cristiana Girelli (Brescia).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Lees ook nog via:
FIGC

PS: Dit is het programma van de Belgian Red Flames op de Cyprus Women’s Cup 2018:
28/02/2018: België – Tsjechië;
02/03/2018: Spanje – België;
05/03/2018: België – Oostenrijk;
07/03/2018: Finalewedstrijd voor plaatsen 1 tem 12.

Share