In de 2de klasse hebben de clubs inmiddels 15 speeldagen afgewerkt. We geven U een overzicht van de voorbije wedstrijden zowel in reeks A als in reeks B!

In de 2de klasse A werd op zaterdag 20 januari 2018 de topaffiche tussen Maria-Ter-Heide en Club Brugge afgelast. Dames VK Egem kwam 3 punten dichterbij door met 0-3 te winnen op bezoek bij KSK Beveren dankzij doelpunten in de tweede helft van Charlotte Laridon (0-1, 71ste minuut), Sharon Vervaecke (0-2, 88ste minuut) en Ellen Stichelbaut (0-3, 89ste minuut).

Met goals van Céline Vandekerckhove (0-1, 23ste minuut) en een succesvol omgezette strafschop van Manon de Bart (0-2, 68ste minuut)
won KSK Voorwaarts Zwevezele op bezoek bij Cerkelladies Brugge dat de wedstrijd met tien eindigde na twee gele kaarten voor Kim Vanhaste!

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem ging thuis onderuit tegen het derde team van KAA Gent Ladies. Féli Delacauw zorgde op het halfuur voor de 0-1 maar via Annelies Vangheluwe (1-1, 50ste minuut) en Axana Waelkens (2-1, 59ste minuut) sloeg de thuisploeg terug. Maar daarna keerden de bezoekers de situatie nog eens om dankzij goals van Jasmien Mathys (2-2, 70ste minuut) en Geena-Lisa Buyle (2-3, 84ste minuut).

Het beloftenteam van Union Saint-Ghislian Tertre Hautrage
haalde de 3 punten op bezoek bij GFA Sinaai dankzij doelpunten in het slot van Estelle Dessilly (0-1, 86ste minuut) en Éloise Dessent (0-2, 90ste minuut).

KSV Sottegem won het duel in de strijd tegen de degradatie
op bezoek bij Olsa Brakel met 1-2. Shana De Frenne bracht Sottegem op het halfuur op voorsprong (0-1, 30ste minuut) maar via Yana Haesebroek (1-1, 38ste minuut). stonden de bordjes bij de rust gelijk. Zoe Herregodts lukte in de 80ste minuut het winnende doelpunt voor de bezoekers (1-2).

KSV Sottegem na de winst op bezoek bij Olsa Brakel! Foto – (c) KSV Sottegem/GL

Op zaterdag 27 januari 2018 stonden er ook nog 2 inhaalwedstrijden op het programma. KSV Sottegem hield het thuis op 0-0 tegen het beloftenteam van Union Saint-Ghislain terwijl het derde team van KAA Gent Ladies het op eigen veld in Wondelgem haalde tegen KSK Voorwaarts Zwevezele (2-1). Geena-Lisa Buyle lukte de Gentse doelpunten (48ste en 83ste minuut), tussenin scoorde Céline Vandekerkhove voor de bezoekers.

GFA Sinaai bye

***In de 2de klasse B ging het beloftenteam van KRC Genk Ladies, de herfstkampioen in deze reeks, op haar elan verder. Het won nu ook op bezoek bij KV Mechelen met 0-3 na doelpunten van Janne Geers 0-1 (43ste minuut) en een dubbel van Hanne Merkelbach (0-2, 63ste minuut en 0-3, 86ste minuut).

Het beloftenteam van KRC Genk Ladies heeft nog altijd het maximum in 2de klasse B! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Het beloftenteam van OH Leuven, de eerste achtervolger, kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong tegen Sibret na een strafschopdoelpunt van captain Stefanie Deville (1-0, 13de minuut) na een fout op Jarne Teulings maar op de counter kon Sibret via jeugdspeelster Louise Grégoire, met haar eerste competitiedoelpunt op dit niveau, nog voor de rust terug op gelijke hoogte komen (1-1, 20ste minuut). In de 2de helft veranderde de score ondanks fel aandringen van de thuisploeg niet meer.

Sterrebeek haalde het thuis tegen Esperanza Pelt met 6-0 na doelpunten voor de rust van Lynn Vercammen (1-0, 15de minuut), Joy Brankaer (2-0, 30ste minuut) en Paulien Stas (3-0, 45ste minuut). Na de pauze maakten Chloë Vande Casteele (4-0, 60ste en 5-0, 63ste mniuut) en Ine Meeuwens (6-0, 75ste minuut) het half dozijn vol!

Het duel van ASE De Chastre op bezoek bij Eendracht Louwel werd afgelast.

Het beloftenteam van RSC Anderlecht nam thuis afstand van Miecroob Veltem dankzij goals voor de rust van Madison Hudson (1-0, 20ste minuut) en Zoe Di Maio (2-0, 37ste minuut) terwijl na de rust Bo Lescrauwaet (3-0, 59ste minuut), Hanne Hellinx (4-0, 84ste minuut) en Zoe Di Maio (5-0, 90ste minuut) succesvol waren!

Het beloftenteam van Moldavo nam op bezoek bij het beloftenteam van Tongeren ruim de maat van de tegenstander. Bij de rust stond het al 0-4 na goals van Nina Van Orshaegen (0-1, 15de minuut), 18 Jitse Laenen (0-2, 18de minuut), Zoe Poorters (0-3, 30ste minuut) en Jitse Laenen (0-4, 42ste minuut). Via een tweede goal van Nina Vanorshaegen (0-5, 46ste minuut), Jitse Laenen met haar derde van de namiddag (0-6, 52ste minuut) en nog een doelpunt van Hanne Geysen (0-7, 70ste minuut) werd het uiteindelijk 0-7.

Ook in de Luikse derby op een besneeuw veld tussen RFC Liège en Standard C werd het 0-7! Samantha Harze opende de score voor de bezoekers (0-1, 5de minuut). Via een dubbel van Charlotte Catinus (15de en 23ste minuut) werd het 0-3 en nog voor de rust liep de score uit tot forfaitcijfers via een vrije trap van Myrthe Merken (0-4, 30ste minuut) en opnieuw Charlotte Catinus (0-5, 31ste minuut). Na de rust vielen er nog 2 goals allebei gescoord door Taquet (0-6, 58ste minuut en 0-7, 73ste minuut).

Op zaterdag 27 januari 2018 stond er dan met Esperanza Pelt tegen KV Mechelen nog een inhaalwedstrijd op het programma in deze reeks. De bezoekers stonden al na 3 minuten op voorsprong via Inge Heiremans (0-1). In een tiental minuten in het begin van de 2de helft liep KV Mechelen verder uit via Shari Nijs (0-2, 56ste minuut), Laura Baetens (0-3, 61ste minuut) en Liesl Dupont (0-4, 65ste minuut). Kort voor het einde van de wedstrijd zette Liesl Dupont met haar tweede goal van de namiddag de eindstand op het bord (0-5, 88ste minuut). Na de mindere sportieve resultaten krijgt Esperanza Pelt nu ook nog te maken met extra sportieve zorgen. Elke Lemmens, een van de genomineerden voor de Palace Golden Ball kalender, deelde immers mee aan de groep dat ze omwille van een blessure moet stoppen met voetballen!

Elke Lemmens moet vanwege een blessure afhaken bij Esperanza Pelt! Foto – (c) TVL