In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stonden op zaterdag 19 december 2015 nog twee inhaalwedstrijden van de heenronde op het programma. Er werd nog gespeeld in Kessel en in Zulte.

In Kessel won het beloftenteam van Lierse voor de tweede week op rij. Lore Asselberghs was opnieuw trefzeker met twee doelpunten voor de thuisploeg, allebei gescoord voor de rust. Na de pauze konden de bezoekers van Aalst nog tegenscoren. Evy De Smedt werd foutief afgestopt door Hannelore Van Poppel waarna Annelies Van Den Steen de strafschop succesvol omzette. Eindstand: 2-1.

In Zulte had Essevee de betere kansen om de volle buit binnen te halen tegen Kontich maar het ontbrak aan efficiëntie in de afwerking. Kontich trof in de eerste helft nog voor het halfuur de lat toen doelvrouw Ianthe Meersschaert een voorzet van Lucinda Michez even verkeerd beoordeelde maar zich uiteindelijk kon herpakken (26ste minuut). Nog voor het slotkwartier van de wedstrijd kwamen de bezoekers dan tegen de gang van het spel in op voorsprong toen Lucinda Michez een diepe bal verstuurde en de ingevallen Katrien Vermeiren (zij verving even voor het uur de aan de knie geblesseerd geraakte captain Stephanie Van Broeck) succesvol afrondde (0-1, 73ste minuut). Twee minuten voor de tijd trof ook Charlien Ver Eecke in een alles-of-niets offensief de lat voor de thuisploeg waarna Julie Devos de rebound over mikte. In de toegevoegde tijd kreeg het team van trainer Jean-Marie Saeremans dan toch nog een strafschop na een duwfout van Sanne Corten op Charlien Ver Eecke. Athina Vercaemer aarzelde niet om vanop de stip het laatste officiele doelpunt van 2015 in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal te scoren en zo haar team een meer dan verdiend punt te bezorgen (1-1, 90ste + 3′ minuut).

Athina Vercaemer zorgde met een strafschop voor het laatste officiële doelpunt van 2015 in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Foto - David Catry

Athina Vercaemer zorgde met een strafschop voor het laatste officiële doelpunt van 2015 in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal. Foto – David Catry

De laatste inhaalwedstrijd van de heenronde tussen FWS Woluwe en Lierse B (afgelast vanwege de terreurdreiging in Brussel) staat op zaterdag 30 januari 2016 om 14u30 op het programma. De eerste klasse hervat op zaterdag 9 januari 2016.

Dit waren de doelpuntenmakers in de inhaalwedstrijden op zaterdag 19 december 2015:

Lierse B – VC Dames E. Aalst 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: Lore Asselberghs 1-0, Lore Asselberghs 2-0, Annelies Van Den Steen 2-1 op strafschop.

SV Zulte Waregem – Kontich 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 73′ Katrien Vermeiren 0-1, 90′ + 3′ Athina Vercaemer 1-1 op strafschop.

14.OH Leuven B 13-5 (14-40).

Lucinda Michez, hier met de bal aan de voet in het Koning Boudewijnstadion, is na 13 wedstrijden in eerste klasse topschutter met 13 goals! Foto - David Catry

Lucinda Michez, hier met de bal aan de voet in het Koning Boudewijnstadion, is na 13 wedstrijden in eerste klasse topschutter met 13 goals! Foto – David Catry