Share

De transfer van de wintermercato in het Belgische voetbal was zonder twijfel die van Belgian Red Flame en kandidaat Gouden Schoen Davinia Vanmechelen van KRC Genk Ladies naar de Franse topclub Paris Saint-Germain. Op zondag 4 februari 2018 stond er al een wedstrijd op het programma in de D1 Féminine voor haar club tegen En Avant Guingamp.

Eerst nog wat peptalk bij PSG voor aanvang van het duel! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Door de late transfer, pas op woensdag 31 januari 2018 werden de handtekeningen gezet, was de Belgian Red Flame nog niet speelgerechtigd voor de 14de speeldag in Frankrijk en dus mocht ze toekijken vanop de tribune. Dat was niet meteen een pretje op deze zondag want het was niet alleen bitterkoud, er waaide ook een gure wind richting het Stade Georges Lefèvre op het oefencomplex van PSG in Saint-Germain en Laye waar 435 toeschouwers hun opwachting maakten.

De zon was van de partij bij de aftrap van PSG-Guingamp maar het was wel bitterkoud naast de lijn! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

PSG had het moeillijk tegen de sterke organisatie van de bezoekers en het duurde tot de 36ste minuut vooraleer rechtsachter Eve Périsset met een knap schot toch Solène Durand, de doelvrouw van En Avant Guingamp, kon verslaan (1-0). Na de rust stak Guingamp even de neus aan het venster maar het was Marie-Laure Delie van PSG die een kopbal van de lijn gekeerd zag (51ste minuut) vooraleer de dubbele voorsprong 2 minuten later toch op het bord stond. Kadidiatou Diani gaf de beslissende voorzet vanop rechts en de Spaanse international Jennifer Hermoso rondde succesvol af (2-0, 53ste minuut). PSG had de 3 punten beet en het gaf die niet meer uit handen!

Luister naar Davinia Vanmechelen na PSG – EA Guingamp dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar de eerste indrukken van Patrice Lair, coach van PSG, over zijn nieuwe aanwinst Davinia Vanmechelen:

Luister ook nog naar de Braziliaanse Érika Cristiano dos Santos, die met een overwinning haar verjaardag vierde op deze zondag 4 februari 2018:

Luister eveneens naar de Nigeriaanse Desire Oparanozie, de centrumspits van Guingamp:


Voor de topaffiche op maandagavond tussen Lyon en het Montpellier van Janice Cayman heeft het nieuwe team van Davinia Vanmechelen nu 37 punten uit 14 duels
, op 2 punten van regerende landskampioen, bekerhouder en UWCL-winnaar, die een match minder gespeeld heeft. PSG heeft voorlopig wel 7 punten voorsprong op Montpellier, dat dus op Lyon en in de andere inhaalwedstrijd dat het nog moet spelen bij winst eventueel terug kan komen tot op een punt in de strijd voor de 2de plaats en het 2de UWCL-ticket. En Avant Guingamp staat voorlopig pas op de 9de plaats met 12 punten uit 14 duels, Lille, het team van de Belgian Red Flames Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere staat na de knappe 0-0 op Albi voorlopig 10de met 12 punten uit 13 wedstrijden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor nog meer over PSG:

Vrouwenteam.be

Share