Share

Alhoewel de spanning stijgt over wie nu woensdag 7 februari 2018 de tweede Gouden Schoen in het Belgische vrouwenvoetbal gaat winnen blijft Tessa Wullaert, de winnares van de allereerste editie, er rustig bij. Na een trainingskamp van 12 dagen in Portugal keerde ze op zondag 4 februari 2018 met VfL Wolfsburg terug naar Duitsland.

Tessa Wullaert vorig jaar als winnares van de allereerste vrouwelijke Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Wat de uitslag ook wordt er valt op dit moment niets meer aan te veranderen, alle stemmen zijn inmiddels immers geteld. Tessa Wullaert had een sterk jaar met VfL Wolfsburg waarin ze zowel voor het eerst de Duitse landstitel als voor de tweede keer de Duitse beker won. Ook met de Belgian Red Flames was ze sterk aanwezig en ze scoorde een knappe goal op het allereerste EK voor België in de vrouwelijke derby der Lage Landen in Tilburg tegen Nederland. Wat de prestaties betreft kan ze zich dus niets verwijten maar alles hangt er uiteraard vanaf hoe de jury gestemd heeft.

Tessa Wullaert won in 2017 met VfL Wolfsburg voor het eerst de Duitse landstitel en voor de tweede keer de Duitse beker! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Tijdens het trainingskamp in Portugal werd er met haar club overigens pittig getraind (16 keer in totaal) met het oog op de terugronde waarin de club alles wil winnen (titel, beker en UWCL). Er was ook wel wat tijd voor wat ontspanning want het boek dat ze meenam naar ginder kon ze helemaal uitlezen! Nu is het uitkijken naar de Gouden Schoen in Paleis 12 in Brussel van toekomende woensdag 7 februari 2018. De uitzending begint op VTM vanaf 21u15 en zal worden gepresenteerd door Birgit Van Mol en Maarten Beckx. Ook nog melden dat we bij de mannen aan de 64ste editie toe zijn en dat daar gezocht wordt naar een opvolger voor de Colombiaan José Izquierdo die later van Club Brugge overstapte naar Brighton & Hove Albion, een club die overigens ook een vrouwenvoetbalteam heeft!

Lees ook nog over Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over de Gouden Schoen ga naar:
Nieuws – VTM – Stadion

Bekijk nog eens kort alle kanshebbers om de 2de vrouwelijke Gouden Schoen te winnen:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share