In de 2de klasse van het Belgische vrouwenvoetbal stond op zaterdag 3 februari 2018 de 16de speeldag op het programma. Kontich werd alleen leider omdat Svelta Melsele thuis tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage een 0-3-achterstand goedmaakte en nog een gelijkspel afdwong.

Kontich en FWS Woluwe wonnen thuis, er waren ook 3 puntendelingen op deze speeldag o.a. in het duel tussen de kampioenen van de voorbije 2 seizoenen in eerste klasse (KAA Gent Ladies B en Standard B) waarin bovendien 6 keer gescoord werd net als in Svelta Melsele – USGTH Ladies trouwens waar het al vroeg in de tweede helft 0-3 werd! Toch kwam Svelta Melsele nog terug! SC Eendracht Aalst en SV Zulte Waregem waren de clubs die met 3 punten op zak hun terugreis mochten aanvatten!

Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 16de speeldag in 1ste klasse:

Kontich – VC Moldavo 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: Lisa Verbraeken 1-0;

DVC Eva’s Tienen – SC E. Aalst 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: Anke Vanhooren 0-1, Laurence Marchal 0-2, Evy De Smedt 0-3

KAA Gent Ladies B – Standard B 3-3 (rust: 3-1);
Doelpunten: 13′ Valentine Hannecart 0-1, 27′ Ella Vierendeels 1-1, 34′ Tine Blomme 2-1, 43′ Romy Camps 3-1, 58′ Carolina Wolters 3-2, 80′ Welma Fon 3-3.

Wuustwezel – SV Zulte Waregem 1-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: Anne Lore Scherrens 0-1, Gitte Vanwesenbeeck 1-1, Anke De Vos 1-2, Anke De Vos 1-3

FWS Woluwe – Tongeren 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Isabelle Ebhodaghe 0-1, Lorène Martin 1-1 owngoal, Lynn Senaeve 2-1.
Bij een 0-0-stand in de 1ste helft redde Willeke Willems een strafschop van Isabelle Ebhodaghe (Tongeren DV);

Bekijk het winnende doelpunt van Lynn Senaeve met dank aan Vrouwenteam TV:

Luister naar Isaebelle Ebhodaghe (Tongeren) na het duel op FWS Woluwe;

Luister naar Sheiia Broos (FWS Woluwe) na de wedstrijd thuis tegen Tongeren:

FW Diksmuide-Merkem – Massenhoven 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: Eline Nys 0-1, Laura Delheye 1-1.
Rode kaart: Jennifer Ghielens (Massenhoven)(na 2x geel).

Svelta Melsele – USGTH 3-3 (rust: 0-1);

Doelpunten: 22′ Amandine Cauchie 0-1, 47′ Anaïs Autem 0-2, 52′ Laura Gorniak 0-3, Jolien Dierickx 1-3, 80′ Kaily Dhondt 2-3, Esther Buabadi 3-3 op strafschop.