Het voorbije weekend noteerden we twee topscores in de provincie West-Vlaanderen. In de 2de provinciale haalde Dames Club Roeselare fors uit en in de 3de provinciale A zorgde ook FC Houthem voor een topscore!

Dames Club Roeselare ontving in de 2de provinciale RFC Luingnois (Lowingen).
Vooraleer we de cijfers vermelden moeten we meegeven dat de bezoekers ondanks hun jonge leeftijd en het feit dat ze slechts met 9 waren toch het veld opkwamen om de wedstrijd te spelen. Forfait was eenvoudiger geweest maar ze voetballen iets te graag en ze bleven zich ook tot het einde inzetten. Bij de rust stond het al 18-0, aan het einde van de wedstrijd wezen de bordjes op het scorebord 29-0 aan! Lindsay Verschaeve en Shana Bettens lukte allebei 8 doelpunten. Axelle Deschodt trof 5 keer raak, Sharon Van Acker zette 4 doelpunten op haar naam, Janneke Jacobs 2, Lize Devos 1 en Sanne Lanssens ook ééntje.

Dames Club Roeselare gaat nu zondag 11 februari 2018 op bezoek bij Bredene! Foto – (c) Dames Club Roeselare

Dames Club Roeselare gaat op zondag 11 februari 2018 op bezoek bij KSV Bredene met aftrap om 17 uur,
RFC Luingnois speelt een uurtje eerder thuis tegen FW Diksmuide-Merkem C!

FC Houthem en het beloftenteam van BS Westhoek voor de aftrap van het doelpuntenfestival! Foto – (c) Sham

FC Houthem deed in de 3de provinciale A bijna even goed als Dames Club Roeselare. Het won met 28-0 tegen het beloftenteam van BS Westhoek, dat dit seizoen vooral meedoet om stap voor stap bij te leren. Bij de rust stond het in Houthem al 12-0 Aan het einde was het 28-0. De lokale doelvrouw trapte in de tweede helft nog een strafschop over het doel (na een fout van de bezoekende doelvrouw op Virginie Plamont) anders hadden ze hetzelfde resultaat neergezet als in Roeselare! Voor FC Houthem scoorden Elodie Cnockaert (7), Virginie Plamont (6), Typhaine Dehorter (5), Marine Groulez (4), Noémie Liagre (3), Jenny Devogele (2) en Laurine Buissart (1).

Virginie Plamont aan de bal voor FC Houthem op zoek naar alweer een doelpunt! Foto – (c) Sham

FC Houthem speelt op de laatste speeldag in de 3de provinciale B op zondag 11 februari 2018 thuis tegen VK Dadizele met aftrap om 15 uur.
Het beloftenteam van BS Westhoek ontvangt in deze reeks een uurtje eerder FC Gullegem!