Share

Tessa Wullaert, de winnares van de allereerste vrouwelijke Gouden Schoen in het Belgische voetbal, moest zich dit keer tevreden stellen met een tweede plaats achter winnares Janice Cayman. De Belgian Red Flame is inmiddels wel de eerste speelster die in de top 100 van het Belgische voetbal terechtkwam bij Sport Foot Magazine.

De collega’s van het Franstalige voetbalweekblad stelden in samenwerking met collega’s van de Sportredactie van de RTBF een top 100 van het Belgische voetbal samen die gepubliceerd werd in de uitgave van woensdag 7 februari 2018 (18de jaargang nummer 6) en daarbij kwam Marc Coucke, de man die RSC Anderlecht kocht en KV Oostende inmiddels verkocht, op nummer 1 terecht. Op de plaatsen 2 en 3 vinden we 2 Rode Duivels respectievelijk Eden Hazard van Chelsea en Kevin De Bruyne van Manchester City. Verder in de top 10 vinden we Romelu Lukaku (Manchester United), Ruud Vormer (Club Brugge), Dries Mertens (Napoli), Tessa Wullaert (als eerste vrouwelijke voetballer ooit), Félice Mazzu (de trainer van Charleroi), Adrien Trebel (RSC Anderlecht) en Marouane Fellaini (Manchester United). Deze top 10, die onder de noemer winnaars werden geplaatst, kan U allemaal terugvinden op pagina 22 en 23!

Vervolgens is er een dubbele pagina met verliezers (Marc Wilmots vinden we hier terug als bondscoach van Ivoorkust maar ook Lukasz Teodorczyk, de man die de weg naar het doel niet meer vindt), een met revelaties (hier komen naast Hassane Bandé van KV Mechelen en de Peruviaan Christian Benavente van Charleroi ook de Belgian Red Flames aan bod) en een met zij die volgens de jury de grootste mond hebben (Ricardo Sa Pinto, de coach van Standard, staat hier vermeld). Dan volgt een dubbele pagina met de mislukkingen (de Roemeen Nicolae Stanciu bij RSC Anderlecht en de doelmannen van Club Brugge zijn hier onderwerp van gesprek), de miskenden (René Weiler, de Videoref, Sofiane Hanni), de pechvogels (Vincent Kompany, Henry Onyekuru, Steven Defour van Burnley) en zij die een winnende comeback maakten (o.a. Laszlo Bölöni de coach van Royal Antwerp FC, Thomas Vermaelen van FC Barcelona, Brandon Mechele). Tenslotte is er onder de noemer ‘Buzz’ ook nog aandacht voor enkele opvallende momenten uit het jaar (het bierbekertje ven het theater van Sa Pinto tijdens de bekerwedstrijd in het Constant Vanden Stockstadion, Axel Witsel die naar China vertrok, de nieuwjaarsviering van Radja Nainggolan, Will Still, de 25-jarige coach van Lierse), komen de leiders aan bod (Bart Verhaeghe, Mehdi Bayat, Lucien D’Onofrio) en om af te sluiten de twijfelgevallen (Roberto Martinez, Youri Tielemans, Leander Dendoncker, …).

De franstalige editie Sport Foot Magazine is te krijgen in de krantenwinkel voor de prijs van 4 euro 20!

Nog melden dat Tessa Wullaert nu zondag 11 februari 2018 met haar club VfL Wolfsburg de achtste finale van de Duitse beker speelt op bezoek bij Cloppenburg BV.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share