Share

De wereldvoetbalbond FIFA en het Organisatiecomité van het WK 2019 in Frankrijk maakten op donderdag 8 februari 2018 de kalender voor die eindronde bekend en ook de plaats waar de loting van dat eindtornooi zal plaatsvinden.

La Seine Musicale in Parijs wordt het decor voor de loting van het WK Vrouwenvoetbal 2019! Foto – (c) La Seine Musicale/Ville de Paris

Als de Belgian Red Flames zich straks plaatsen voor hun allereerste WK dan wordt het op zaterdag 8 december 2018 uitkijken naar de loting in Parijs. Die zal plaatsvinden in La Seine Musicale, een pas in 2017 geopende cultuur- en muziektempel, die op het eiland Seguin in het westen van de Franse hoofdstad ligt in Boulogne-Billancourt (Hauts-de-Seine).

De kalender voor het WK 2019 met openingswedstrijd in Parijs en halve finales en finale in Lyon! Foto – (c) FIFA.com

Wat de kalender betreft is de openingsmatch voorzien op vrijdag 7 juni 2019 om 21 uur in het Parc des Princes in Parijs met gastland Frankrijk! Er wordt in totaal in 9 steden gespeeld met achtste finales tussen zaterdag 22 en dinsdag 25 juni 2019 in Valenciennes, Le Havre, Reims, Parijs, Rennes, Grenoble, Nice en Montpellier. De kwartfinales staan tussen donderdag 27 en zaterdag 29 juni 2019 op het programma in Valenciennes, Le Havre, Parijs en Rennes terwijl de halve finales op dinsdag 2 en woensdag 3 juli 2019 allebei in Lyon zullen plaatsvinden. De wedstrijd voor de 3de plaats is op zaterdag 6 juli 2019 in Nice, de WK-finale 2019 is op zondag 7 juli 2019 om 17 uur net als beide halve finales in Lyon!

Kom nog meer te weten over La Seine Musicale via deze video met Claire Chazal, ex-nieuwsanker van TF1:

Lees nog meer over Frankrijk 2019 via:
FIFA.com

Voor meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share