Share

Op de dag dat Rolland Courbis afscheid nam als hoofdcoach van het mannenteam van Montpellier in de Franse Ligue 1 kwam er ook opvallend nieuws van het vrouwenteam van de club, vorig seizoen nog finalist in de Franse beker en op dit ogenblik na 13 wedstrijden ongeslagen op de tweede plaats in de D1 Féminine.

De club wil duidelijk de kloof met leider Lyon dichten want het kwam tot een overeenkomst met de 29-jarige Nederlandse internationale centrale middenvelder Anouk Dekker. De speelster van FC Twente, die twee keer de Women’s BeNeLeague won en de voorbije drie seizoenen telkens de Nederlandse landstitel veroverde, maakt tijdens de jaarwisseling de overstap naar Montpellier waar ze voor anderhalf seizoen tekende.

Jean-Louis Saez, de trainer van Montpellier gaf volgende reden voor de overgang: “We volgden Anouk al meer dan een jaar als mogelijke opvolgster van de Schotse Jennifer Beattie. We waren op zoek naar een speelster met een atletisch profiel die ons een meerwaarde kon brengen met name in het koppen en in de luchtduels. Ze is een leider die al heel wat ervaring heeft op het hoogste niveau. Ze heeft verder ook een goeie mentaliteit en bovendien is ze taktisch onderlegd.

Arjan Veurink, de trainer van FC Twente, vond het natuurlijk jammer dat met Anouk Dekker een van zijn steunpilaren vertrekt maar hij wenst haar veel succes toe bij haar nieuwe club.

Montpellier begint op zondag 10 januari 2016 met een thuisduel in de 1/32ste finales van de Franse beker tegen tweedeklasser La Véore Montoison en de week nadien krijgt het in de competitie Paris Saint-Germain, vorig jaar nog finalist in de UWCL en momenteel 3de in de stand, op bezoek.

Lees nog meer over de transfer van Anouk Dekker:
Website Montpellier

Share