In de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal heeft Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage opnieuw de leiding genomen nadat het duel van Kontich op bezoek bij Tongeren afgelast werd en nadat FWS Woluwe verloor op bezoek bij SV Zulte Waregem!

FWS Woluwe kwam met de eerste bal tussen de palen van Audrey Demoustier 4 minuten voor de rust op voorsprong (0-1, 41ste minuut). Na de rust kwam de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte na een succesvol genomen vrije trap van Anke De Vos die met de wind mee binnenging (1-1, 55ste minuut). In de toegevoegde tijd lukte Charlien Ver Eecke dan het winnende doelpunt voor de thuisploeg (2-1, 90ste + 1′ minuut).

USGTH Ladies nam vlot afstand van DVC Eva’s Tienen
met 3 doelpunten voor en 3 goals na de rust. Zowel Anaïs Autem als Laura Gorniak lukten 2 doelpunten, ook Emilie Watripont en Léa Liénard waren trefzeker in de 6-0-overwinning.

Het duel van Kontich op bezoek bij Tongeren werd afgelast
en dat was ook het geval voor de ontmoeting tussen het beloftenteam van Standard en Wuustwezel!

Massenhoven en Svelta Melsele hielden het na 90 minuten bij de beginscore: 0-0.

VC Moldavo haalde het thuis tegen FW Diksmuide-Merkem dankzij goals van Zoe Poorters (1-0) en Jaqueline Van Velthoven (2-0).

SC Eendracht Aalst tenslotte won de derby tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies
in een duel met maar liefst 7 goals. Halfweg stond het 3-2, aan het einde 5-2. Evy De Smedt lukte 2 goals voor de thuisploeg!

Nu zaterdag 17 februari 2018 staat er enkel een inhaalduel op het programma
tussen VC Moldavo en Massenhoven.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 17de speeldag 1ste klasse:

VC Moldavo – FW Diksmuide-Merkem 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 28′ Zoe Poorters 1-0 71′ Jaqueline Van Velthoven 2-0.

SC E. Aalst – KAA Gent Ladies B 5-2 (rust: 3-2);
Doelpunten: 16′ Marijke Callebaut 1-0, 19′ Laurence Marchal 2-0, 21′ Summer Rogiers 2-1, 44′ Jenna Van De Keere 2-2, 45′ Evy De Smedt 3-2 op strafschop, 50′ Anke Vanhooren 4-2, 77′ Evy De Smedt 5-2.

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe 2-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 41′ Audrey Demoustier 0-1, 55′ Anke De Vos 1-1, 90′ + 1′ Charlien Ver Eecke 2-1

USGTH – DVC Eva’s Tienen 6-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 5′ Emilie Watripont 1-0, 38′ Anaïs Autem 2-0, 42′ Anaïs Autem 3-0, 49′ Laura Gorniak 4-0, 62′ Laura Gorniak 5-0, 73′ Léa Liénard 6-0.

Massenhoven – Svelta Melsele 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.