Share

Ondanks de gure temperaturen en de sneeuw ging op vrijdag 9 februari 2018 het duel tussen RSC Anderlecht en OH Leuven in Tubeke door. Het duel tussen KRC Genk Ladies en Standard werd wijselijk afgelast. Op zaterdag 10 februari 2018 was er geen probleem meer voor KSK Heist – KAA Gent Ladies want toen hadden we opnieuw min of meer normale winterse temperaturen met zelfs een zonnetje erbij.

Tine De Caigny amuseerde zich in de sneeuw en lukte 3 doelpunten thuis tegen OH Leuven. De beloftevolle Belgian Red Flame heeft inmiddels 13 goals achter haar naam staan en komt op 2 eenheden van clubtopschutster Ella Van Kerkhoven. Aline Zeler en Lenie Onzia maakten tegen OH Leuven allebei hun 2de competitiegoal van het seizoen terwijl Sarah Wijnants bij haar nieuwe club al haar 7de van het seizoen kon aantekenen!

De vrouwelijke Buffalo’s stonden bij de rust al met 0-3 voor dankzij een dubbel van Kassandra Missipo en een goaltje, de eerste in deze Super League 2017-18, van Amber Maximus! Na de pauze dreven de KAA Gent Ladies de score op met nog meer doelpunten van achtereenvolgens Marie Minnaert (0-4), Shari Van Belle (0-5), Amber Maximus (0-6), Jolien Martens (0-7) en Mariam Abdulai Toloba (0-8).

RSC Anderlecht – OH Leuven 6-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 21′ Tine De Caigny 1-0, 23′ Tine De Caigny 2-0, 39′ Aline Zeler 3-0, 54′ Sarah Wijnants 4-0, 79′ Lenie Onzia 5-0, 82′ Tine De Caigny 6-0.

Bekijk de hoogtepunten en de goals met dank aan Christophe Evrard:

KSK Heist – KAA Gent Ladies 0-8 (rust: 0-3);
Doelpunten: Kassandra Missipo 0-1, Kassandra Missipo 0-2, Amber Maximus 0-3, Marie Minnaert 0-4, Shari Van Belle 0-5, Amber Maximus 0-6, Jolien Martens 0-7, Mariam Abdulai Toloba 0-8.

Bekijk een verslag met enkele goals met dank aan Sportbeat:


KRC Genk Ladies – Standard afgelast en inmiddels verplaatst naar zaterdag 10 maart 2018 om 19u30!


De stand na 15 wedstrijden:

1. RSC Anderlecht 15-40 (70-9);
2. KRC Genk Ladies 14-27 (26-14);
3. KAA Gent Ladies 15-27 (41-16);
4. Standard 14-15 (21-18);
5. OH Leuven 15-15 (18-32);
6. KSK Heist 15-3 (6-89).

***Topschutters:

15 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

13 goals:
Tine De Caigny (RSC Anderlecht):

11 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht);

9 goals:
Lola Wajnblum (Standard), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);

8 goals:
Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);

7 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies);

6 goals:
Rachel Cuschieri (RSC Anderlecht), Celien Guns (OH Leuven);

5 goals:
Katya Gokhman (RSC Anderlecht);

4 goals:
Ulrike De Frère (OH Leuven);

3 goals:
Noémie Gelders (Standard), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Lies Maes (KSK Heist), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Henriette Awete (KRC Genk Ladies), Britt Vanhamel (OH Leuven), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies);

2 goals:
Charlotte Cranshoff (Standard), Chloë Vande Velde (KAA Gent Ladies), Stephanie Suenens (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (KRC Genk Ladies), Zoë Van Eynde (Standard), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies), Aline Zeler (RSC Anderlecht), Lenie Onzia (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Jolien Martens (KAA Gent Ladies);

1 goal:
Justine Blave (Standard), Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Charlotte Van Bavel (KSK Heist), Maurane Marinucci (Standard), Linde Janssens (KSK Heist), Jessica Pironet (KSK Heist), Margaux Van Ackere (KAA Gent Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Fien Steyvers (KRC Genk Ladies), Karlijn Knapen (Standard), Romane Woltèche (Standard), Petra Baldewijns (OH Leuven), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Morgane Wijns (OH Leuven), Sari Kees (OH Leuven), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Lisa Verhoeven (Standard), Justine Vanhaevermaet (RSC Anderlecht), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Amber Tysiak (KRC Genk Ladies), Jana Janssens (OH Leuven), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies);

Owngoals:
Petra Baldewijns (OH Leuven voor KAA Gent Ladies), Sheryl Merchiers (RSC Anderlecht voor KAA Gent Ladies), Kirsten Raemdonck (OH Leuven voor RSC Anderlecht), Lauren Huys (KSK Heist voor OH Leuven).

Dit is het programma voor de 16de speeldag op vrijdag 16 februari 2018:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht (E. Van Dorenlaan 144, Genk, 20u);
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne met als assistenten Bérengére Piérart en Thalia Decoene;

Op zaterdag 17 februari 2018 om 15 uur:

KSK Heist – Standard (Lostraat 50, Heist-op-den-Berg, om 15u);
Scheidsrechter: Christine Driesen met als assistenten Viki De Cremer en Maria Etienne.

KAA Gent Ladies – OH Leuven werd verplaatst naar dinsdag 13 maart 2018 om 20 uur!

Dit is het programma voor de 17de speeldag op vrijdag 23 februari 2018:
Standard – KAA Gent Ladies (19u30);
RSC Anderlecht – KSK Heist (20u);
OH Leuven – KRC Genk Ladies (24/2 om 20u);

Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share