Share

Op zondag 11 februari 2018 kwamen er flink wat Belgian Red Flames in actie in het buitenland zowel in de nationale bekers in Duitsland en in Frankrijk alsook in de competities van beide landen!

Voor Maud Coutereels, Jana Coryn en Silke Demeyere stond er met Lille OSC op het sportcomplex van Luchin in Camphin en Pevele een inhaalwedstrijd tegen Paris FC op het programma. De bezoekers kwamen kort na de rust op voorsprong toen Inès Jaurena attent reageerde toen doelvrouw Launay een vrije trap van Lea Declercq niet helemaal kon keren (0-1, 54ste minuut). Negen minuten later stond de gelijkmaker op het bord toen Jana Coryn scoorde na een slecht weggewerkte hoekschop van Kenza Dali (1-1, 63ste minuut). Paris FC blijft 4de met nu 21 punten uit 14 duels. Het puntje bezorgt Rijsel voorlopig een 7de plaats met 13 punten uit 14 duels. Ook Albi en Fleury hebben 13 punten, Guingamp staat 10de en op de eerste degradatieplaats met 12 punten. Rodez 11de met 11 punten en Marseille 12de en laatste met 9 punten. Op zondag 18 februari 2018 speelt Lille een belangrijke thuiswedstrijd in de degradatiestrijd tegen Fleury!

Bekijk het doelpunt van Jana Coryn met dank aan FFF TV:

In de Franse beker kon de kersverse Gouden Schoen Janice Cayman zich met haar club Montpellier plaatsen voor de kwartfinales. Montpellier speelde 1-1-gelijk op bezoek bij Marseille maar haalde het na strafschoppen 4-5. Janice Cayman stond op de rechtsachter en ze kwam met haar club op voorsprong dankzij een doelpunt net na de rust van de Zweedse Sofia Jakobsson (0-1, 49ste minuut). Diezelfde Jakobsson had de kans om Montpellier op een dubbel voorsprong te zetten maar ze faalde in de afwerking. Marseille kwam daarna terug op gelijke hoofte via Nora Coton-Pélagie (1-1, 70ste minuut). In de strafschoppenreeks liep Marseille tot 3-0 uit nadat Janice Cayman haar strafschop, de eerste voor Montpellier, gestopt zag door doelvrouw Richard. Toch kwam Montpellier eerst nog langszij omdat Montpellier vervolgens 2 keer miste (3-3 na elk 5 strafschoppen) en het haalde het nog met 4-5 toen Sofia Jakobsson de 14de strafschop (de 7de voor Montpellier) lukte!

Justien Odeurs verdedigde het doel van FF USV Jena in een belangrijk inhaalduel in strijd voor de degradatie thuis tegen MSV Duisburg. FF USV Jena had uit 10 duels 1 punt tegenstander MSV Duisburg 0 punten. FF USV Jena won voor het eerst dit seizoen en wel met 3-0 na goals van Susann Utes (1-0, 20ste minuut), Amelia Pietrangelo (2-0, 81ste minuut) en Lisa Seiler (3-0, 90′ + 2′ minuut). Zo blijft het 11de met nu 4 punten op 2 punten van de plaats die recht geeft op het behoud en die voorlopig bezet wordt door 1.FC Köln (6 punten). MSV Duisburg blijft laatste zonder punten na 11 speeldagen!

Tessa Wullaert moest uiteindelijkvanwege griep afzeggen voor de achtste finale in de Duitse beker met VfL Wolfsburg op bezoek bij BV Cloppenburg. Het werd een eenvoudige 0-5-overwinning dankzij goals van Lara Dickenmann (0-1, 27ste minuut), Sara Björk Gunnarsdottir (0-2, 30ste minuut), Ella Masar McLeod (0-3, 73ste minuut) en een dubbel van Alexandra Popp (0-4, 74ste en 0-5, 81ste minuut). VfL Wolfsburg ontvangt nu in de kwartfinale op woensdag 14 maart 2018 om 18 uur SC Sand, de ploeg waartegen het de voorbije 2 seizoenen telkens de Duitse bekerfinale won!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share