Share

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft van de Vrouwenraad de Auwch Award 2017 voor vrouwonvriendelijk gedrag gekregen omdat de Belgian Red Flames tijdens het voorbije EK in Nederland nog met mannentruitjes moesten spelen en omdat er nog altijd een fenomenale ongelijkheid is in de verdiensten en winstpremies bij de KBVB tussen de Rode Duivels en de Belgian Red Flames. Dit laatste werd ook nog aangekaart in een tweet door Tessa Wullaert, de winnares van de allereerste Gouden Schoen, maar daarop kwam heel weinig reactie!

De KBVB volgde als winnaar van die allesbehalve eervolle prijs de Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB) op. Bij de overhandiging op maandag 12 februari 2018 in de gebouwen van de KBVB aan de Houba de Strooperlaan in Jette weigerde Stefan Van Loock, de woordvoerder van de KBVB, echter de symbolische prijs in ontvangst te nemen uit de handen van Magda De Meyer omdat de KBVB het niet eens met de motivatie van de Vrouwenraad. “De KBVB investeert veel in het vrouwenvoetbal. Dat budget is de voorbije vijf jaar vervijfvoudigd, terwijl de Red Flames eigenlijk zelf weinig inkomsten genereren. Die middelen halen we dus elders”, aldus nog woordvoerder Stefan Van Loock. De cactus gaat dus voorlopig mee terug naar de Vrouwenraad maar de KBVB blijft wel op de erelijst van de Auwch Award prijken naast o.a. de regering Michel I die in 2014 de prijs ook al won!

Lees ook nog via:
Sporza.be
en via:
De Standaard

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Bekijk ook de facebooksite van de Vrouwenraad via:
Fb Vrouwenraad

Share