Share

Op dinsdagavond 13 februari 2018 maakte DVC Eva’s Tienen de plannen voor het volgende seizoen bekend. De club staat momenteel dan wel op de laatste plaats in de eerste klasse maar het betekent niet dat men blijft stilzitten bij de ploeg die in 2013, 2014 en 2015 nog kampioen werd in diezelfde reeks! De vzw werd half januari 2018 overgenomen door een nieuwe ploeg en die hebben ambities voor de toekomst!

De nieuwe ploeg bestaat uit voorzitter Wouter Lissens, financieel verantwoordelijke Koen Schoorens, sportief verantwoordelijke Stéphanie Gosiau en logistiek verantwoordelijke Petra Debruyne. In eerste instante is de basis gelegd voor een financieel gezonde club wat nodig was na de avonturen in de Super League onder het vorige bestuur, aldus Koen Schoorens.

Op sportief vlak zal de eerste ploeg van DVC Eva’s Tienen volgend seizoen aantreden in de 2de klasse. Hans Bergans, die momenteel trainer is, blijft zeker aan boord en hij gaat een tandem vormen met zijn jongere broer Jan Bergans, die na dit seizoen de overstap maakt van OH Leuven naar DVC Eva’s Tienen. De broers werkten nog nooit eerder samen in het voetbal maar ze kijken er allebei alleen maar daarom enorm naar uit. Het trainersduo gaat de huidige kern aanvullen met talentvolle speelsters en zo hopen ze binnen de 3 jaar opnieuw de stap naar eerste klasse te kunnen zetten om daarna opnieuw een vaste plaats in die reeks te veroveren.

De club telt momenteel 88 speelsters en heeft naast het team in eerste klasse op dit ogenblik ook nog een U9, U11, U13, U16, een team in de 2de provinciale en eentje in de 1ste provinciale. DVC Eva’s Tienen zal ook een zaalvoetbalploeg oprichten, die in competitieveband zal aantreden en de sporthal van Tienen als uitvalsbasis zal hebben!

In de paasvakantie wordt er in Kumtich ook een Paasstage georganiseerd. Van woensdag 11 april tot en met vrijdag 13 april kunnen alle geïnteresseerde speelsters van binnen en buiten de club deelnemen onder leiding van gediplomeerde trainers. Er zullen ook enkele Belgian Red Flames langskomen.

DVC Eva’s Tienen wil een referentie worden in het jeugdvoetbal en in dat opzicht zoekt de club nog naar een jeugdcoördinator om dit aspect in goede banen te leiden.

Om dit hele project mogelijk te maken kijkt de club tot slot uit naar een nieuwe locatie met meer en betere faciliteiten en daar komt binnenkort nog meer nieuws over.

Voor de verdere uitbouw van de club zoekt de club nog steeds speelsters, trainers en afgevaardigden. Ook nieuwe sponsors zijn welkom en mogen rechtstreeks contact opnemen met de Voorzitter Wouter Lissens via 0496/717387 of via email: wouter.lissens@telenet.be of ook nog via evaskumtich@gmail.com.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Bekijk het meest recente resultaat van DVC Eva’s Tienen in eerste klasse:
Vrouwenteam.be

Share