Op vrijdag 16 februari 2018 stond er voor RSC Anderlecht zowel bij de mannen als bij de vrouwen een belangrijke uitwedstrijd op het programma in Limburg. Het team van de jarige coach Hein Vanhaezebrouck speelde op Stayen tegen STVV terwijl de ploeg van Patrick Wachel het opnam tegen KRC Genk Ladies waar het eerder dit seizoen de eerste competitienederlaag leed.

Het werd een avond met twee gezichten voor paars-wit.
De mannen waar ook de jarige en naar de B-kern verwezen Olivier Deschacht ontbrak wisten voor de 5de keer op rij niet te winnen in de competitie. Ze verloren zelfs op Stayen met 1-0 na een goal van Chuba Akpom na 32 minuten! RSCA zette zo een 0 op 6 en een 3 op 15 neer! Het staat voorlopig wel nog op de 3de plaats maar KAA Gent kan hen mits winst zondag thuis tegen KV Mechelen die plaats overnemen. Het vrouwenteam deed het deze keer een stuk beter in Genk dan de vorige keer. Ze wonnen met 1-2 dankzij doelpunten van Tine De Caigny (0-1) en Lenie Onzia (0-2) voor de rust terwijl Silke Leynen in de 2de helft de eer wist te redden voor de thuisploeg (1-2). Het vrouwenteam van RSC Anderlecht heeft nu na 16 speeldagen 16 punten voorsprong (43 tegenover 27) op het duo KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies, die allebei wel nog een wedstrijd te goed hebben.

Bekijk de doelpunten uit KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht met dank aan Sportbeat:

Dit waren alle uitslagen van vrijdagavond 16 februari 2018:

Super League – 16de speeldag:

KRC Genk Ladies – RSC Anderlecht 1-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: Tine De Caigny 0-1, Lenie Onzia 0-2, Silke Leynen 1-2.

Nederland – Eredivisie Vrouwen – 17de speeldag:

FC Twente – ADO Den Haag 2-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 8′ Jassina Blom 1-0, 28′ Ashleigh Weerden 2-0.

9. Excelsior Barendrecht 15-0 (7-53);

Met nog 1 speeldag voor de boeg zijn enkel FC Twente en Ajax zeker van deelname aan de eindronde richting Nederlandse landstitel.
5 ploegen strijden nog om 3 plaatsen! PSV wacht de moeilijkste opdracht op bezoek bij Ajax!

***Mannen – Jupiler Pro League – 27ste speeldag:

STVV – RSC Anderlecht 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 32′ Chuba Akpom 1-0;
Bijzonderheid: 45′ Matz Sels (RSC Anderlecht) redt strafschop van Chuba Akpom (STVV)!

* De wedstrijd lag 10 minuten stil omdat de fans van RSC Anderlecht rookbommetjes gooiden op het veld!

Proximus League – 27ste speeldag (13de speeldag – 2de periode);

Lierse – Roeselare 1-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 24′ Saviour Godwin 0-1, 62′ Pierre Bourdin 1-1, 90′ + 3′ Sandro Wieser 1-2.

Door het verlies van Lierse is Cercle Brugge, nog voor de uitwedstrijd van zaterdag 17 februari 2018 op bezoek bij Union SG, zeker van de 2de periodetitel. Het speelt dus voor de promotie naar de Jupiler Pro League tegen Beerschot-Wilrijk!