Share

Eind februari begin maart 2018 is er niet alleen de Cyprus Women’s Cup met de Belgian Red Flames, er is ook de Algarve Cup 2018 met Europees kampioen Nederland en met gastland Portugal, de eerstkomende tegenstander van het team van bondscoach Ives Serneels op weg naar het WK 2019 in Frankrijk!

Dat duel België – Portugal wordt op vrijdag 6 april 2018 om 19u30 op Den Dreef (inmiddels omgedoopt tot King Power Stadion) in Leuven gespeeld
maar eerst is er dus nog voor beide landen een tornooi met 4 wedstrijden.

Wat de Algarve Cup betreft heeft Francisco Neto, de bondscoach van Portugal, inmiddels zijn selectie bekendgemaakt. Er werden in totaal 23 speelsters opgeroepen (3 doelvrouwen en 20 veldspeelsters). In de lange lijst vinden we 1 nieuwe doelvrouw namelijk Ana Rita Oliveira van SC Braga die eerder al in de Portugese jeugdselecties uitkwam (U16, U17 en U19) en ook een jonge beloftevolle flankaanvaller Nádia Gomes (21 jaar), die eerder bij de Portugese U19 uitkwam en die in januari van dit jaar door de Amerikaanse profclub Orlando Pride werd overgenomen na een succesvolle periode bij het universiteitsteam van Brigham Young waar ze in 4 seizoenen 23 keer tot scoren kwam en evenveel assists gaf! Ook nog melden dat Cláudia Neto, sinds kort ploeggenote van Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg, terug in de selectie opgenomen werd. Voor de rest zijn SC Braga met 8 speelsters en Sporting CP (Sporting Lissabon) met 9 speelsters ruim vertegenwoordigd in de selectie! Voor deze laatste club hadden het zelfs 10 speelsters kunnen zijn maar de eerste doelvrouw Patricia Morais is geblesseerd!

Dit is de Portugese selektie voor de Algarve Cup 2018:

Cláudia Neto (VfL Wolfsburg), Mónica Mendes (Brescia), Carolina Mendes (Atalanta Mozanica), Jéssica Silva (Levante UD), Nádia Gomes (Orlando Pride), Raquel Infante (Rodez), Sílvia Rebelo, Vanessa Marques, Andreia Norton, Dolores Silva, Ana Rita Oliveira, Mélissa Antunes, Rute Costa en Laura Luís (allen SC Braga), Carole Costa, Ana Borges, Tatiana Pinto, Fátima Pinto, Matilde Fidalgo, Diana Silva, Inês Pereira, Ana Capeta en Ana Leite (allen Sporting CP).

Portugal speelt op de Algarve Cup 2018 in groep A achtereenvolgens tegen China (woensdag 28 februari 2018 in het Estádio Municipal de Lagos), tegen Australië (op vrijdag 2 maart 2018 in het Estádio Algarve in Faro) en tegen Noorwegen, eveneens in het Estádio Algarve van Faro (op maandag 5 maart 2018) vooraleer het op de slotdag op woensdag 7 maart 2018 een klassementswedstrijd speelt.

Voor nog meer over de Algarve Cup 2018:

FPF

Voor meer over het Portugese nationale vrouwenvoetbalteam:
FPF

Voor tickets voor België – Portugal in Leuven:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share