Share

De Belgian Red Flames U17 zijn volop in de voorbereiding op de Eliteronde van eind maart 2018 in Nederland. Op woensdag 21 februari 2018 speelden ze hun tweede oefenduel in drie dagen tijd tegen hun leeftijdsgenoten uit Tsjechië. Afgelopen zondag 18 februari 2018 eindigde dit duel op een gelijkspel. Het was uitkijken hoe het dit keer zou aflopen.

Zenia Mertens (rechts) en de Tsjechische Aneta Sovakova tonen het beeld van de wedstrijd.
Er werd voor elke bal dubbel en dik strijd geleverd! Foto –
(c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op zondagnamiddag 18 februari 2018 werd het onder leiding van bondscoach Tamara Cassimon en haar assistent Luc Bosmans 1-1 nadat beide teams scoorden vanop de strafschopstip. Lisa Petry van Standard deed dat na 23 minuten in de eerste helft uit de rebound nadat doelvrouw Anna Pucova haar eerste poging gekeerd had. De bezoekers maakten even over het uur gelijk dankzij Anna Subrtova die de Belgische doelvrouw Femke Bastiaen wel meteen kansloos liet (1-1, 62ste minuut).

Een strijd tussen de wapperende haren van Romy Camps en Andrea Hola (Tsjechië)! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op woensdag 21 februari 2018 speelden beide teams in licht gewijzigde opstellingen opnieuw tegen mekaar maar de wedstrijd bleef ook nu evenwichtig en gelijkopgaand. In de eerste helft had Esther Buabadi al vroeg kunnen scoren voor de thuisploeg maar ook Aneta Sovakova kwam voor de bezoekers dicht bij de openingstreffer. Die viel uiteindelijk pas in de 67ste minuut toen bij een counter de bal via Aster Janssens bij Lisa Petry belandde en Esther Buabadi, de beloftevolle en sterke spits die voorlopig nog altijd bij Svelta Melsele speelt, met links de voorzet vanop rechts met links voorbij de Tsjechische doelvrouw Olivie Lukasova binnentikte (1-0). Tien minuten later leed Tsjechië via Lucie Jelinkova balverlies. Aster Janssens bediende op rechts opnieuw Lisa Petry. De voorzet ging opnieuw richting Esther Buabadi die niet twijfelde en de bal met links knap binnen trapte (2-0, 77ste minuut). Tsjechië kon nog net binnen de reguliere speeltijd de aansluitingstreffer aantekenen na een vrije trap van Sara Illesova (2-1, 80ste minuut) maar op de verjaardag van Jenna Van De Keere (KAA Gent Ladies) behielden de Belgian Red Flames U17 de voorsprong en mochten ze uiteindelijk juichen met de overwinning!

De Belgian Red Flames U17 na de overwinning in het tweede duel in Tubeke tegen Tsjechië! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Belgian Football Center – Tubeke – Woensdag 21 februari 2018 – Oefenduel:

België – Tsjechië U17 2-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 67′ Esther Buabadi 1-0, 77′ Esther Buabadi 2-0, 80′ Sara Illesova 2-1.

Bekijk de video met de doelpunten uit dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke via:
Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share