Op zaterdag 24 februari 2018 stond de 18de speeldag in de eerste klasse op het programma. Bovenaan was er opnieuw een verschuiving want leider Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage verloor op bezoek bij het beloftenteam van KAA Gent Ladies. Zo is Kontich nu opnieuw leider terwijl FWS Woluwe de rol lost na thuisverlies tegen het beloftenteam van Standard. Het nieuws van de dag was evenwel de allereerste overwinning van rode lantaarn DVC Eva’s Tienen thuis tegen Massenhoven.

Massenhoven had al de inhaalwedstrijd op bezoek bij Moldavo verloren (2-1) nadat het via Eline Wyn vroeg op voorsprong was gekomen (0-1, 18de minuut) maar via Stéphanie Van Gils kort voor de rust en Stephanie Van Elsen kort na de rust werd het nog 2-1 voor de thuisploeg.

Op bezoek bij DVC Eva’s Tienen was het een ander scenario. Hier liep Eva’s Tienen vroeg in de wedstrijd tot 2-0 uit via Mizzy Raksin en captain Frea De Keyzer. Pas halfweg de tweede helft kon Massenhoven de eer redden via Stien Voorspoels (2-1). Tot een gelijkmaker kwam het niet meer zodat DVC Eva’s Tienen niet alleen het eerste punt van het seizoen veroverde maar meteen de driepunter!!! De vreugdeuitbarsting na de wedstrijd van de club die in 2013, 2014 en 2015 nog kampioen was in eerste klasse was blijkbaar tot in Leuven te horen …

Romy Camps en Anaïs Autem bij de toss voor het duel KAA Gent Ladies B – USGTH Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De wedstrijd van het beloftenteam van KAA Gent Ladies tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage kon dan weer de wedstrijd tussen de kampioen van 2017 en die van 2018 worden maar zover is het nog niet want de leider ging onderuit op bezoek in Wondelgem. Het enige doelpunt viel in de tweede helft toen Romy Camps na een hoekschop in twee tijden succesvol was (1-0, 74ste minuut).

Bekijk het doelpunt in KAA Gent Ladies B – USGTH dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jeanne Pigeon (USGTH Ladies):

Luister naar Romy Camps (KAA Gent Ladies B):

Luister naar Famke Van Waterschoot (KAA Gent Ladies B):

Kontich profiteerde van de misstap van de leider om opnieuw de leiding te nemen. Het won thuis tegen SV Zulte Waregem na doelpunten in de 2de helft van captain Stefanie Van Broeck (1-0) en Jolien Belmans (2-0)!

FWS Woluwe ging thuis onderuit tegen het beloftenteam van Standard. Jasmien Verbruggen bracht de bezoekers even na het halfuur op voorsprong (0-1) en ondanks de rode kaart voor Karlijn Knapen en de numerieke minderheid hielden de bezoekers tot het eindsignaal de voorsprong op het bord!

Op bezoek bij Wuustwezel ging ook SC Eendracht Aalst met de volle buit lopen na goals na het uur van Francesca Van Oudheusden (0-1) en Megane Lerinckx (0-2).

Moldavo haalde een 6 op 6 want het won uit bij Tongeren. Jacqueline Van Velthoven (0-1) en Stephanie Van Gils (0-2) waren de afwerkers voor de bezoekers!

Svelta Melsele en Famkes Westhoek Diksmuide Merkem hielden het op een gelijkspel na vroege goals van Lieselot De Bruyn (1-0) en de gelijkmaker van Laura Delheye (1-1).

Melden we nog dat VC Moldavo en Svelta Melsele vrijdagavond al de aftrap geven van de 19de speeldag in de eerste klasse.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag in 1ste klasse:

DVC Eva’s Tienen – Massenhoven 2-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 8′ Mizzy Raskin 1-0, 20′ Frea De Keyzer 2-0, 66′ Stien Voorspoels 2-1.

Kontich – SV Zulte Waregem 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 53′ Stefanie Van Broeck 1-0, 74′ Jolien Belmans 2-0.

FWS Woluwe – Standard B 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 34′ Jasmien Verbruggen 0-1.
Rode kaart: 38′ Karlijn Knapen (Standard B);

Wuustwezel – SC E. Aalst 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 62′ Francesca Van Oudheusden 0-1, 70′ Megane Lerinckx 0-2.

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies voor de aftrap van de topaffiche tegen USGTH Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KAA Gent Ladies B – USGTH 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 74′ Romy Camps 1-0.

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage hier in Wondelgem voor de aftrap van de wedstrijd tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Tongeren DV – VC Moldavo 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 42′ Jacqueline Van Velthoven 0-1, 64′ Larissa Van Gils 0-2.

Svelta Melsele – FW Diksmuide-Merkem 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 8′ Lieselot De Bruyn 1-0, 23′ Laura Delheye 1-1.

***Dit waren de doelpuntenmakers van de inhaalwedstrijden op zaterdag 17 februari 2018:
Standard B – DVC Eva’s Tienen afgelast;

VC Moldavo – Massenhoven 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 18′ Eline Wyn 0-1, 44′ Stephanie Van Gils 1-0, 52′ Stephanie Van Elsen 2-1;