De Belgian Red Flames hebben op maandag 5 maart 2018 hun derde groepswedstrijd in het Cypriotische Larnaca tegen Oostenrijk, op het voorbije EK 2017 in Nederland nog verrassend halve finalist, gewonnen. Na het verlies tegen Tsjechië op de openingsdag en het gelijkspel afgelopen vrijdag tegen Spanje gaan de resultaten voor het team van bondscoach Ives Serneels op het eiland in het oostelijk deel van de Middellandse Zee dus in stijgende lijn!

Jana Coryn, die hier wegloopt van Carina Wenninger (Oostenrijk), lukte de openingsgoal voor de Belgian Red Flames in de 3de groepwedstrijd op Cyprus! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook in hun 3de wedstrijd op Cyprus in 2018 wijzigde de opstelling van de Belgian Red Flames met dit keer twee oud ploeggenoten van SV Zulte Waregem in de spits namelijk Jana Coryn, tegenwoordig bij Lille OSC in Frankrijk en Tessa Wullaert van VfL Wolfsburg. Ook Gouden Schoen Janice Cayman stond dit keer vanaf de aftrap op het veld! Het werd een succes want Jana Coryn scoorde in dit duel na 35 minuten wedstrijd de openingsgoal met het hoofd (1-0). Heleen Jaques van RSC Anderlecht kopte iets over halfweg op vrije trap van Laura De Neve, ook al van vrouwelijk paars-wit, de 2-0-eindstand op het bord. In het andere duel in groep B won Spanje eveneens met 2-0 tegen Tsjechië na doelpunten van Irene Paredes van PSG (1-0, 73ste minuut) en van Alexia Putellas van FC Barcelona (2-0, 90ste + 3′ minuut). Spanje speelt als groepswinnaar de finale tegen Italië! Zwitserland, de winnaar van vorig jaar, neemt het op tegen Noord-Korea voor plaats 3 en België speelt het duel voor de 5de plaats tegen Zuid-Afrika nu woensdag 7 maart 2018 om 14 uur lokale tijd (13 uur bij ons) in Larnaca!