Nadat het in 2017 voor het eerst de Algarve Cup won heeft Spanje een jaar later nu ook voor het eerst de Cyprus Women’s Cup op de erelijst bijgeschreven. Het won in de finale in Larnaca met 2-0 tegen Italië, binnenkort tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het WK 2019 in Frankrijk!

De Italiaanse Martina Rosucci gaat tijdens de finale van de Cyprus Women’s Cup 2018 het duel aan met de Spaanse Virginia Torrecilla Reyes, ploeggenote van Janice Caymam bij Montpellier! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Spanje haalde het dankzij 2 doelpunten in de tweede helft telkens na een hoekschop eerst van Amanda Sampedro (0-1, 50ste minuut) en vervolgens van Patricia Guijarro (0-2, 84ste minuut). Het werd zo de verdiende winnaar van dit voorbereidingstornooi. Noord-Korea legde beslag op de 3de plaats door te winnen tegen Zwitserland 2-1 en de Belgian Red Flames werden 5de na winst eveneens met 2-1 tegen Zuid-Afrika.

Bekijk de video met de hoogtepunten uit Italië – Spanje dankzij SeFutbol/RFEF:

De finale van de 25ste editie van de Algarve Cup werd een tegenvaller.
De wedstrijd in het Estádio Municipal van Bela Vista moest afgelast worden omdat het veld door de hevige regenval onbespeelbaar was. Vrouwelijk Oranje en Zweden werden dan maar samen tot winnaar uitgeroepen!

Dit waren de uislagen op de slotdag in de Cyprus Women’s Cup:

***11de plaats in het Tassos Markou Stadion in Paralimni:

Finland – Hongarije 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 22′ Linda Sällström 1-0, 60′ Emmi Alanen 2-0.

Valentina Susolova (Slovakije) in een sliding met de Tsjechische Pavlina Nepokojova in de wedstrijd voor de 9de plaats op de Cyprus Women’s Cup 2018! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***9de plaats in het GSZ Stadion in Larnaca:
Tsjechië – Slovakije 5-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 6′ Tereza Kožárová 1-0, 40′ Patricia Hmírová 1-1 op strafschop, 64′ Tereza Kožárová 2-1, 74′ Aneta Dědinová 3-1, 81′ Ludmila Matavková 3-2, 89′ Tereza Szewieczková 4-2, 90′ + 5 Katerina Svitková 5-2.

Tsjechië scoorde maar liefst 5 doelpunten op de slotdag tegen buurland Slovakije! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***7de plaats in de AEK Arena in Larnaca:
Oostenrijk – Wales 1-1 (rust: 1-0), strafschoppen: 3-2);
Doelpunten: 14′ Sarah Puntigam 1-0, 86′ Kayleigh Green 1-1.
Strafschoppen: Kayleigh Green 0-1, Laura Feiersinger mist, Nadia Lawrence 0-2, Nina Burger 1-2, -Angharad James mist, Jennifer Klein 2-2, Alice Griffiths mist, Carina Wenninger 3-2, Sophie Ingle mist;

Zuid-Afrika en de Belgian Red Flames betreden het veld voor de strijd om de 5de plaats tijdens de Cyprus Women’s Cup 2018. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***5de plaats in het GSZ Stadion in Larnaca:

Zuid-Afrika – België 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 18′ Noko Matlou 1-0, 33′ Tessa Wullaert 1-1, 86′ Yana Daniëls 1-2.

Yana Daniels, die hier Regina Mogolola (Zuid-Afrika) het nakijken gaf, kopte op het einde van de wedstrijd het winnende doelpunt tegen de netten! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***3de plaats in het Tassos Markou Stadion in Paralimni:
Noord-Korea – Zwitserland 2-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 26′ Yu Jong Hui 1-0, 90′ + 1′ Kim Yun Mi 2-0, 90′ + 3 Rachel Rinast 2-1.

***Finale in de AEK Arena in Larnaca:
Italië – Spanje 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 50′ Amanda Sampedro 0-1, 84′ Patricia Guijarro 0-2.

Bekijk ook nog de video rond de prijsuitreiking met Spanje dankzij SeFutbol/RFEF:

Nog melden dat Thembi Kgatlana (Zuid-Afrika) verkozen werd tot speelster van het tornooi!

Thembi Kgatlana zorgde voor de assist bij het openingsdoelpunt tegen de Belgian Red Flames en werd ook verkozen tot beste speelster van de Cyprus Women’s Cup 2018! Foto – (c) Sportpix.be/David Catry

PS: Voor meer over Zuid-Afrika – België en een video van de volledige wedstrijd kan U terecht op: