De Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen, heeft voor de 2de keer op 3 jaar tijd de She Believes Cup, een invitatietornooi in het vrouwenvoetbal, in eigen land gwonnen.

Op de slotdag hielden de Verenigde Staten Engeland af dankzij een owngoal van de bezoekers net voor het uur. Een ontzetten van Millie Bright ging via doelvrouw Karen Bardsley in doel voor het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0, 58ste minuut). In de andere wedstrijd won Frankrijk eerder tegen Duitsland met 3-0 dankzij goals van Amandine Henry (1-0, 10de minuut), Eugénie Le Sommer (2-0, 55ste minuut) en Valérie Gauvin (3-0, 68ste minuut). Frankrijk verloor vlak voor de rust wel verdediger Aïssatou Tounkara met een scheenbeenbreuk na een duel met Dzsenifer Marozsan. De speelster van Paris FC werd onmiddellijk na de wedstrijd al geopereerd en moet nog 8 dagen in het ziekenhuis blijven in de Verenigde Staten!

Dit waren alle uitslagen op de She Believes Cup 2018:

1ste speeldag:

Engeland – Frankrijk 4-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 7′ Toni Duggan 1-0, 28′ Jill Scott 2-0, 39′ Jodie Taylor 3-0, 46′ Francesca Kirby 4-0, 77′ Gaëtane Thiney 4-1.

Bekijk de hoogtepunten uit dit duel met dank aan FFF TV:

Verenigde Staten – Duitsland 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 17′ Megan Rapinoe 1-0.

2de speeldag:

Verenigde Staten – Frankrijk 1-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 35′ Mallory Pugh 1-0, 38′ Eugénie Le Sommer 1-1.

Bekijk de goals uit dit duel met dank aan ESPN:

Duitsland – Engeland 2-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 17′ Hasret Kayikci 1-0, 18′ Ellen White 1-1, 51′ Millie Bright 2-1 owngoal, 73′ Ellen White 2-2.

3de speeldag:

Frankrijk – Duitsland 3-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 10′ Amandine Henry 1-0, 55′ Eugénie Le Sommer 2-0, 68′ Valérie Gauvin 3-0.

Verenigde Staten – Engeland 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 58′ Karen Bardsley 1-0 owngoal.