Share

De Duitse Voetbalbond nam op dinsdag 13 maart 2018 afscheid van Steffi Jones als bondscoach van het Duitse nationale vrouwenvoetbalteam. De tegenvallende resultaten op het voorbije EK 2017 in Nederland waar Duitsland niet verder raakte dan de kwartfinales en nu ook de voorbije dagen tijdens de She Believes Cup in de Verenigde Staten zijn uiteraard de oorzaak van het wegsturen van Steffi Jones!

Daar in de Verenigde Staten eindigde Duitsland vierde en laatste op het tornooi met wereldkampioen Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk. Vooral de 1 op 9 en de 3-0-nederlaag tegen Frankrijk lag zwaar op de maag bij Oliver Bierhoff, directeur van de nationale selecties, die aankondigde dat de beslissing voorafgegaan werd door een intensieve analyse van de voorbije maanden. “We zijn tot het besluit gekomen dat er een nieuw leiderschap nodig is en dat de structuren van het Duitse vrouwenvoetbal nog meer moeten geprofessionaliseerd worden!” Steffi Jones, die niet langer bondscoach zal zijn blijft wel in dienst van de Duitse Voetbalbond DFB maar in een andere functie.

De voorlopige opvolger is de 66-jarige Horst Hrubesch, de Duitse international die op het EK 1980 tijdens de finale op 22 juni 1980 in Rome de 2 Duitse doelpunten lukte tegen België en Jean-Marie Pfaff! Hij werd tot interimcoach benoemd omdat hij o.a. al heel goed werk leverde met de Duitse beloftenteams bij de mannen met in 2009 een Europese titel bij de beloften (U21)! Begin april 2018 zit de ex-speler van Standard dus op de bank bij 2 kwalificatiewedstrijden op weg naar het WK 2019 in Frankrijk namelijk thuis in Halle an der Saale tegen Tsjechië op zaterdag 7 april 2018 en uit in Domzale tegen Slovenië op dinsdag 10 april 2018!

Bekijk de doelpunten van Horst Hrubesch in de finale van het EK 1980 in Rome voor toen nog West-Duitsland tegen België 2-1 met dank aan UEFA TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share