Op de 16de speeldag van de Franse D1 Féminine speelde Gouden Schoen Janice Cayman op zondag 11 maart 2018 met Montpellier op bezoek bij En Avant Guingamp in het Stade de Roudourou terwijl het Belgische trio van Rijsel aantrad in Marseille. Davinia Vanmechelen was er vanwege blessureleed op maandag 12 maart 2018 nog niet bij voor het Parijse derby tussen PSG en Paris FC.

Uiteindelijk geen Mario Balotelli in de voormatch van Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman. De Italiaan moest met een blessure forfait geven voor het duel van OGC Nice op bezoek bij EA Guingamp. Dit duel in de Ligue 1 eindigde op 2-5 met 4 doelpunten van Alassane Pléa. Hij komt daarmee op een lijstje te staan met meest recent het trio Neymar, Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic als spelers die dit aantal doelpunten lukte in de Franse hoogste klasse van het profvoetbal bij de mannen!
Er waren 13656 toeschouwers voor dit duel maar die bleven niet echt kijken naar de vrouwenwedstrijd die volgde. Er waren nog minder dan 1000 kijklustigen toen En Avant Guingamp – Montpellier begon. De afwezigen misten dus de goals in de tweede helft van Desire Oparanozie voor de thuisploeg (1-0, 47ste minuut) en van Virginia Torrecilla Reyes (1-1, 53ste minuut), Sandie Toletti (1-2, 63ste minuut) en Sofia Jakobsson (1-3, 69ste minuut). Janice Cayman stond de volledige wedstrijd op het veld in Bretagne!

Eerder op de dag won Lille OSC met 0-2 op bezoek bij Marseille. Lalia Dali-Storti zorgde net voor de rust met een owngoal voor het openingsdoelpunt in dit duel (0-1, 37ste minuut) en het was de mee opgerukte Belgian Red Flame en captain van het team van Rijsel Maud Coutereels die 8 minuten na de rust de eindstand op het bord trapte (0-2, 53ste minuut). Meteen het eerste doelpunt in de D1 Féminine van de ex-speelster van Standard, die vorig seizoen wel al 7 competitiedoelpunten lukte voor haar club in de Franse 2de klasse! Silke Demeyere speelde de volledige wedstrijd terwijl Jana Coryn in de basis begon maar na 65 minuten vervangen werd door Julie Pasquereau.

Nog op zondag 11 maart 2018 won leider Lyon thuis met ruime 5-0-cijfers tegen Soyaux dankzij goals van Saki Kumagai op strafschop (1-0, 29ste minuut), een dubbel van Amel Majri (2-0, 50ste en 3-0, 55ste minuut), een goaltje van Ada Hegerberg (4-0, 58ste minuut) en een van Camille Abily (5-0, 71ste minuut). Oranje Leeuwin Shanice van de Sanden speelde de volledige wedstrijd voor Olympique Lyonnais, dat met 48 punten uit 16 duels nog altijd het maximum van de punten heeft! Ook nog melden dat Rodez – Bordeaux 2-2 werd en dat Albi won op bezoek bij Fleury met 0-1!

Op maandag 12 maart 2018 stond er dan nog een derby in Parijs op het programma tussen PSG en Paris FC.
Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen was, na de blessure die ze opliep tijdens de Cyprus Women’s Cup 2018, nog niet fit genoeg voor haar competitiedebuut bij de club maar PSG won wel met ruime 4-1-cijfers. Marie-Antoinette Katoto zorgde voor 3 goals voor PSG (40ste, 72ste minuut op strafschop en 81ste minuut) en ook Sandy Baltimore was trefzeker (68ste minuut). Mathilde Bourdieu redde in de toegevoegde tijd de eer voor Paris FC (4-1, 90ste + 2′ minuut).