VfL Wolfsburg, de club van Belgian Red Flame Tessa Wullaert, heeft voor het derde jaar op rij in de Duitse beker gewonnen tegen SC Sand. Het plaatste zich zo voor de halve finales waarin verder ook Bayern München, Turbine Potsdam en SGS Essen aanwezig zijn.

Nadat het in de voorbije 2 seizoenen deze trofee telkens won na een 2-1-overwinning in het RheinEnergie Stadion in Keulen eindigde het duel in de kwartfinales nu in het AOK-stadion van Wolfsburg opnieuw op 2-1! De Noorse Caroline Graham Hansen scoorde dit keer 2 doelpunten voor VfL Wolfsburg (1-0, 61ste en 2-0, 66ste minuut). De voor Nina Burger ingevallen Isabelle Meyer zorgde na 79 minuten voor de aansluitingstreffer (2-1) maar verder dan dat kwam SC Sand niet meer! Tessa Wullaert speelde 87 minuten vooraleer ze werd vervangen door de Portugese Claudia Neto, die ze binnenkort (op vrijdag 6 april 2018) met de Belgian REd Flames in Leuven tegenkomt in het kader van de WK-kwalificatie!

Het andere duel op deze woensdag 14 maart 2018 tussen SGS Essen en SC Freiburg draaide uit op verlengingen. Na 90 minuten stond het 2-2 na doelpunten van Lea Schüller (20ste minuut) en Ina Lehmann (71ste minuut) voor de thuisploeg! Caroline Schiewe (47ste en 90ste + 2′ minuut) zorgde voor een dubbel en voor verlengingen voor de bezoekers! In die extra tijd lukte de thuisploeg nog 3 doelpunten, een dubbel van Sarah Friedel (3-2, 100ste en 4-2, 117de minuut) en een goaltje van Nicole Anyomi (5-2, 119de minuut). SGS Essen is dus een mogelijke tegenstander van VfL Wolfsburg in de halve finale die op maandag 19 maart 2018, de verjaardag van Tessa Wullaert, om 13 uur geloot wordt door Saskia Bartusiak, ex-speelster van 1.FFC Frankfurt en van het Duitse nationale vrouwenvoetbalteam!

Ook nog in de bokaal zit Bayern München, dat op dinsdag 13 maart 2018 al met 0-15 won op bezoek bij 1.FC Saarbrücken dankzij 6 goals van Oranje Leeuwin Jill Roord, 4 van Nicole Rosler, 3 van Mandy Islacker, eentje van Kirstin Demann en eentje van de Zweedse Fridolina Rolfö.

Turbine Potsdam is het vierde en laatste team in de halve finales van de Duitse beker 2018/19 en dat na een 0-2-overwinning op bezoek bij 1.FFC Frankfurt voor 1.410 toeschouwers. Daar scoorden Johanna Elsig (0-1, 21ste minuut) en Svenja Huth (0-2, 35ste minuut).

De halve finales zullen worden gespeeld op zondag 15 april 2018, de finale op zaterdag 19 mei 2018 om 15 uur in het RheinEnergieStadion in Keulen!