Share

Manchester City en FC Barcelona zijn de 2 clubs die zowel met hun vrouwenvoetbalteam als met hun mannenteam geplaatst zijn bij de laatste acht op weg naar de belangrijkste Europese trofee: de UEFA Champions League!

Lionel Messi zorgde er met zijn 2 doelpunten (waaronder zijn 100ste in de UEFA Champions League) tegen Rode Duivel Thibaut Courtois voor dat FC Barcelona zich bij de laatste acht voegde ten koste van Chelsea op weg naar de finale op zaterdag 26 mei 2018 in Kiev. Eerder was dat ook al Manchester City, het team van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany gelukt, zij het met ook een thuisnederlaag in de terugwedstrijd tegen het Zwitserse FC Basel in de geschiedenisboeken!

De 100 goals van Lionel Messi mooi onderverdeeld! Foto – (c) UEFA.com / Fb UEFA Champions League

Manchester City en FC Barcelona zijn de enige teams die ook met hun vrouwenvoetbalteam in de kwartfinales zitten van de UEFA Women’s Champions League. Manchester City speelt daarin volgende week woensdag 21 maart 2018 thuis tegen het Deense Linköpings FC terwijl FC Barcelona het op donderdag 22 maart 2018 in het Groupama Stadium Parc OL gaat opnemen tegen titelverdediger Olympique Lyonnais waar de mannen zich ook nog kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de UEFA Europa League als ze de 0-1-overwinning op bezoek bij CSKA Moskou ook in de terugwedstrijd over de streep halen!

Het programma van de kwartfinales in de UWCL! Foto – (c) UEFA.com

Ook nog melden dat er 2 Belgische speelsters aanwezig zijn in de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League. De Gouden Schoen van dit jaar Janice Cayman neemt het op woensdag 21 maart 2018 met Montpellier in de kwartfinales op tegen Chelsea. Tessa Wullaert, de allereerste Gouden Schoen, neemt het een dag later met VfL Wolfsburg op tegen Slavia Praag!

Voor alles over de kwartfinales in de UWCL:
UEFA.com – UWCL – Kwartfinales

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share