Op woensdag 4 april 2018 begon in het Estadio La Portada in het Chileense La Serena de Copa Amercia Feminina 2018, het tornooi in Zuid-Amerika waarbij voor de 2 finalisten een rechstreeks ticket voor het WK 2019 in Frankrijk is weggelegd. Het team dat derde eindigt speelt nadien nog een barrageduel tegen de vierde van de CONCACAF Women’s Gold Cup 2018!

Gabi is de mascotte van de Copa America Feminina 2018! Foto – (c) Commebol.com

Lang moesten de toeschouwers niet wachten op de openingsgoal want die viel al na 2 minuten. Catalina Usme zette Colombia meteen op voorsprong (1-0. Voor de rust stond het al 4-0 na goals van Daniela Montoya (18de minuut), Yoreli Rincón (43ste minuut) en een tweede van Catalina Usme (45ste + 1′ minuut). Na de pauze liep de score verder op via opnieuw Catalina Usme (57ste minuut) en Isabella Echeverri (59ste minuut). In de toegevoegde tijd zorgde Catalina Usme met haar vierde goal van de dag voor de 7-0-eindstand in een wedstrijd waarin Jemina Rolfo van Uruguay net voor de rust uitgesloten werd (45ste minuut).

Bekijk de doelpunten uit Colombia – Uruguay met dank aan Femina Futbol TV:

In het tweede duel van de openingsdag werd het gastland Chili in groep A voor 10.000 toeschouwers op een gelijkspel gehouden door Paraguay. Nadat het bij de rust nog 0-0 stond bracht Gloria Villamayor de bezoekers na 54 minuten op voorsprong (0-1) maar via Yanara Aedo stonden de bordjes zeven minuten later opnieuw gelijk (1-1, 61ste minuut) en dat was meteen ook de eindstand.

Bekijk de goals uit deze wedstrijd met dank aan Ociomoreno News:

Op donderdag 5 april 2018 was het uitkijken naar het debuut van Venezuela met Deyna Castellanos, in oktober vorig jaar nog een van de kandidaten om wereldvoetbalster van het jaar te worden, tegen Ecuador. De beloftevolle spits van Venezuela lukte vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt voor haar land met een knap genomen vrije trap (1-0) in een wedstrijd waarin Oriana Altuve net voor de rust een strafschop op de paal had getrapt (45ste + 1′ minuut).

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Ociomoreno News:

Brazilië – Argentinië was de tweede wedstrijd in groep B en daarin vielen twee mooie doelpunten. Beatriz Bia Zaneratto trapte Brazilië op voorsprong in het Estadio Municipal Francisco Sánchez Rumoroso in Coquimbo (1-0, 18de minuut) maar de vrije trap van Estefanía Banini (1-1, 54ste minuut) mocht eveneens gezien worden! Met goals van Cristiane op strafschop (2-1, 57ste minuut) en van Debinha in de toegevoegde tijd (90ste + 5′ minuut) won Brazilië uiteindelijk met 3-1!