Op woendag 4 april 2018 begonnen de Belgian Red Flames U19 aan hun eliteronde in het ondergesneeuwde Finse Lahti tegen gastland Finland. Het werd een nederlaag.

De wedstrijd kon ondanks de pakken sneeuw in Lahti gewoon plaatsvinden. De Belgian Red Flames U19 speelden onder leiding van bondscoach Xavier Donnay voor wat ze waard waren maar verloren uiteindelijk met 2-0 na een dubbel van Jutta Rantala! Zij scoorde eerst vanop de strafschopstip (1-0, 70ste minuut) en vervolgens ook nog met een afstandschot (2-0, 79ste minuut). In het eerdere duel had Frankrijk vlot afstand genomen van Azerbeidzjan, de volgende tegenstander van de Belgian Red Flames U19 nu zaterdag 7 april 2018 in de voormiddag om 11u30.

Dit waren de uitslagen van de openingsdag in groep 3:

Frankrijk – Azerbeidzjan 6-0 (rust: );
Doelpunten: 10′ Amelie Delabre 1-0 op strafschop, 19′ Amelie Delabre 2-0, 30′ Amelie Delabre 3-0, 67′ Lina Boussaha 4-0, 70′ Lina Boussaha 5-0, 90′ + 2′ Mickaélla Cardia 6-0.