Op dinsdag 10 april 2018 kwamen zowel de Belgian Red Flames U19 als de Belgian Red Flames in actie op het Europese toneel. Voor de Belgian Red Flames U19 stond in het Finse Lahti het laatste groepsduel in de EK-eliteronde op het programma tegen Frankrijk terwijl het eerste elftal in Ferrara het op weg naar het WK 2019 moest opnemen tegen groepsreekshoofd en leider Italië.

De Belgian Red Flames U19 trapten onder leiding van bondscoach Xavier Donnay om 17u30 af tegen Frankrijk en verloren dat duel met 0-1 na een vroege tegengoal van Jessy Roux op aangeven van Amélie Delabre (2de minuut). België eindigde de wedstrijd met 10 na 2 gele kaarten voor Gwyneth Vanaenrode (25ste en 30ste minuut). Belgiê eindigde uiteindelijk 3de in groep 3.

Het eerste elftal kwam onder leiding van bondscoach Ives Serneels in Ferrara op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Janice Cayman (0-1, 37ste minuut) maar via Martina Rosucci (1-1, 42ste minuut) en Cristiana Girelli (2-1, 80ste minuut) bleven de 3 punten in de strijd voor de WK-tickets voor Frankrijk 2019 toch in Italië!

***Dit waren alle uitslagen op de 3de speeldag in de EK-Eliteronde in Finland:

Azerbeidzjan – Finland 0-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: 45′ Nea Nyrhinen 0-1, 61′ Julia Rantala 0-2, 79′ Julia Rantala 0-3, 89′ Emma Peuhkurinen 0-4.

4. Azerbeidzjan 3-0 (1-15);

Frankrijk plaatste zich voor het EK 2018 in Zwitserland! Ook Duitsland, Spanje, Nederland, Denemarken en Italië zijn er bij van 18 tot 30 juli 2018! Het laatste ticket gaat naar Griekenland, Ijsland, Noorwegen of Polen die pas begin juni hun Eliteronde spelen!

***WK-kwalificatie 2019 – Groep 6:

Moldavië – Roemenië 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Italië – België 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 37′ Janice Cayman 0-1 op strafschop, 42′ Martina Rosucci 1-1, 80′ Cristiana Girelli 2-1.