Share

KRC Genk Ladies heeft zich voor het eerst geplaatst voor de finale van de Beker van België die op zaterdag 26 mei 2018, de dag van de finale van de UEFA Champions League bij de mannen, zal plaatsvinden. KRC Genk Ladies schakelde in de halve finales bekerhouder KAA Gent Ladies dat nochtans tot 0-2 uitliep maar de thuisploeg zorgde voor een de ommekeer in het laatste kwartier van de wedstrijd.

De bekerhouder stond bij de rust op voorsprong na een doelpunt van Elena Dhont. Zij reageerde het snelst op een schot van Silke Vanwynsberghe dat door Rani Coenen, de doelvrouw van KRC Genk Ladies, afgeweerd werd (0-1, 17de minuut). Na de rust liepen de bezoekers zelfs tot 0-2 uit. Nadat Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies) op het uur een strafschop naast had getrapt rondde Chloé Vande Velde een mooie Gentse aanval af met een knap schot (66ste minuut). Wie dacht dat de wedstrijd afgelopen was had zich enorm vergist want Riete Loos kon na een hoekschop de aansluitingstreffer aantekenen (1-2, 74ste minuut). In het slot kreeg ook KRC Genk Ladies een strafschop na een handspel. Silke Leynen mikte raak in de bovenhoek (2-2, 84ste minuut). In de toegevoegde tijd werd Silke Leynen ook nog de matchwinnaar toen ze met een grondscherend schot in de hoek binnentrapte (3-2, 90ste + 1′ minuut). KRC Genk Ladies staat zo straks voor het eerst in de finale van de Beker van België bij de vrouwen. De tegenstander kan (net als bij de mannen overigens) Standard worden maar dan moeten zij op zaterdag 14 april 2018 in de andere halve finale in Oud-Heverlee wel voorbij OH Leuven zien te geraken!

Beker van België 2017-18: Halve finales:
KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 3-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 17′ Elena Dhont 0-1, 66′ Chloé Vande Velde 0-2, 74′ Riete Loos 1-2, 84′ Silke Leynen 2-2 op strafschop, 90′ + 1′ Silke Leynen 3-2.

Nog te spelen op zaterdag 14/04/2018 om 15 uur!
OH Leuven – Standard;

Lees nog meer via:
KRC Genk Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share