Share

Australië en Japan zullen in de zomer van 2019 aanwezig zijn op het 8ste WK Vrouwenvoetbal in Frankrijk! Beide teams speelden op de AFC Women’s Asian Cup in Jordanië op vrijdag 13 april 2018 1-1-gelijk en verzekerden zich op die manier van hun ticket voor het topevenement van 2019! Zij zijn na China en Thailand als vierde en vijfde geplaatst voor het WK 2019!

Japan kwam via middenvelder Mizuho Sakaguchi even over het uur op voorsprong in de laatste groepswedstrijd tegen Australië (0-1, 63ste minuut) maar via Samantha Kerr die een schot van Kyah Simon in doel devieerde werd het kort voor het einde van het duel nog een gelijkspel (1-1, 86ste minuut). Australië eindigde zo als winnaar van groep B van de Women’s Asia Cup met 5 punten en een beter doelsaldo dan Japan, dat tweede werd.

Japan, wereldkampioen in 2011 en verliezend finalist in 2015, zal er voor de 8ste keer op rij bij zijn in Frankrijk terwijl Australië op de voorbije 3 WK’s (2007, 2011 en 2015) telkens in de kwartfinale stond en voor de 7 keer gaat deelnemen aan een WK-eindronde. De Belgian Red Flames, die op dinsdag 10 april 2018 hun WK-kwalificatieduel verloren in Italië (2-1) waren nog nooit aanwezig op een WK en hopen er uiteraard in Frankrijk voor het eerst bij te zijn!

Bekijk de beelden van Australië – Japan op de Women’s Asian Cup dankzij The AFC Hub:

Eerder deze week plaatsten ook China (op 9 april 2018) en Thailand (op 12 april 2018) zich voor het WK 2019 in Frankrijk dat van 7 juni tot en met 7 juli 2019 zal plaatsvinden!

Voor nog meer over de Women’s Asian Cup 2018 in Jordanië:
AFC.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor meer over Italië – België ga naar:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

Share