Na China, Thailand, Australië en Japan heeft nu ook Zuid-Korea zich geplaatst voor het WK 2019 Vrouwenvoetbal in Frankrijk! Zo zijn alle deelnemers uit Azië ruim 13 maanden voor de openingsmatch op vrijdag 7 juni 2019 in het Parc des Princes van Parijs bekend!

Zuid-Korea won in de Jordaanse hoofdstad Amman het barrageduel voor de 5de plaats tegen de Republiek der Filipijnen met 5-0 nadat het bij de rust al 2-0 stond. De doelpunten waren van Jang Sel-Gi (1-0, 34ste minuut), Lee Min A (2-0, 45ste + 3′ minuut), Lim Seon Joo (3-0, 56ste minuut) en een dubbel van captain Cho So Hyun (4-0, 66ste minuut en 5-0 op strafschop, 84ste minuut)! Op vrijdag 20 april 2018 strijden de winnaars van de halve finales tussen China en Japan en Australië en Thailand voor de 19de titel van kampioen in het Aziatische vrouwenvoetbal.

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan de AFC Hub:

Er nemen in totaal 24 landen deel aan het WK 2019 in Frankrijk. Met het gastland Frankrijk erbij is dus op dit moment een kwart van het aantal deelnemers bekend. De resterende tickets zijn voor Europa (8), Concacaf (3,5)*, Afrika (3), Zuid-Amerika (2,5)* en Oceanië (1).

Nogmaals melden dat de Belgian Red Flames, die nog nooit op een WK stonden, zich kunnen plaatsen als groepswinnaar of als winnaar van alle barrages nadat ze bij de beste vier tweedes uit alle groepen in de Europese zone eindigden.