Olympique Lyonnais heeft de voorbije 11 seizoenen de Franse titel gewonnen, de voorbije 6 seizoenen de Franse beker en het probeert dit jaar voor het derde jaar op rij ook de UEFA Women’s Champions League te winnen! Op zondag 15 april 2018 was Olympique Lyonnais in de kwartfinales van de Franse beker te gast bij tweedeklasser Arras FCF, de club van ex-SV Zulte Waregem en Anderlecht-spits Pauline Crammer die wel aanwezig was maar niet op het veld stond want in blijde verwachting van haar tweede kindje!

Voor de wedstrijd gingen alle spelers rond de middencirkel staan als steunbetuiging voor Loreen Herbet van Arras FCF! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Voor het begin van de wedstrijd was er in het met 1.428 toeschouwers gevulde Stade Degouve Brabant van Arras een nagedachtenis met applaus voor het drama van Loreen Herbet, de speelster van de club die wel aan de aftrap stond maar recent haar ouders verloor bij een tragisch ongeluk. Het team van Arras speelde trouwens met haar naam op de achterkant van de shirts!

Het team van Olympique Lyonnais dat op zondag 15 april 2018 aan de kwartfinale van de Franse beker begon op bezoek bij Arras FCF! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Maar na alle plichtplegingen deed Lyon gewoon waar het voor gekomen was
namelijk zich plaatsen voor de halve finales van de Franse beker. Het team van trainer Reynald Pedros begon als een pletwals aan deze ontmoeting met 3 doelpunten in de eerste 6 minuten van de wedstrijd. De Noorse Ada Hegerberg zorgde voor de 0-1 (2de minuut), Delphine Cascarino verdubbelde met een voorzetschot vanop rechts de score (0-2, 4de minuut) en Ada Hegerberg lukte vervolgens de 0-3 (6de minuut). Met goals van Kheira Hamraoui (0-4, 19de minuut), een vrije trap van Camille Abily (0-5, 30ste minuut) en een owngoal van Chloé Lefevre onder druk van Ada Hegerberg (38ste minuut) stond het bij de rust al 0-6!

Ondanks de felle bewaking door de verdediging van Arras FCF kwam Ada Hegerberg ook in het noorden van Frankrijk tot scoren! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Na de pauze dikten Kheira Hamraoui (0-7, 52ste minuut),
Caroline Denis met een owngoal (0-8, 57ste minuut), de jonge linkerflank Selma Bacha (0-9, 64ste minuut), de ingevallen Eugénie Le Sommer (0-10, 90ste + 1′ minuut) en Chloé Lefevre met nog een ongewilde owngoal (0-11, 90ste + 2′ minuut) aan tot 0-11, de eindscore. Arras FCF zag beide goals die het lukte in de eerste helft via Audrey Tabary (voor buitenspel) en in de tweede helft op vrije trap via Andréa Prette (een rechtstreeks doelpunt uit een onrechtstreeks vrije trap) afgekeurd.

Scheidsrechter Victoria Beyer stond met de hand in de lucht bij het nemen van de vrije trap! De knappe goal van Andréa Prette telde dus niet! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Het was voor Olympique Lyonnais een leuke opwarmer voor het belangrijke duel van volgende week zondag 22 april 2018 op bezoek bij Manchester City in de halve finales van de UEFA Women’s Champions League. Voor Arras FCF was het een topaffiche op het einde van een seizoen waarin het in de Franse D2 Féminine groep A momenteel 4de staat na 18 van de 22 te spelen wedstrijden op 15 punten van de kampioen in spe FC Metz!

Pauline Crammer was met haar dochter aanwezig op de wedstrijd maar de ex-speelster van SV Zulte Waregem en RSC Anderlecht kwam niet in actie! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Ook nog melden dat Montpellier, het team van de Belgische Gouden Schoen Janice Cayman,
de tegenstander wordt van Lyon in de halve finale op zondag 6 mei 2018. Montpellier, dat zonder Janice Cayman met 0-3 won op bezoek bij tweedeklasser Brest, moet dus op bezoek bij de Franse bekerhouder. In de andere halve finale gaat PSG, het team van Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen, op dezelfde dag op bezoek bij Soyaux.