Share

Brazilië heeft zich op donderdag 19 april 2018 als eerste land uit Zuid-Amerika geplaatst voor het WK Vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk. Het wordt de 8ste deelname op rij voor de Seleção Brasileira die er ook al bij de eerste editie in 1991 in China bij waren!

In 1999 haalde Braziliê de derde plaats op het WK in de Verenigde Staten terwijl het in 2007 in China zelfs verliezend finalist was tegen Duitsland (2-0-verlies). Toch hoopt Brazilië waar Marta nog altijd de aanvoerster is ook met het nationale vrouwenvoetbalteam ooit die trofee bij de vrouwen te winnen. Wie weet gebeurt dat in 2019 in Frankrijk? Brazilië heeft zich in het Estadio La Portada in het Chileense La Serena in elk geval op de 2de speeldag als eerste land uit Zuid-Amerika weten te plaatsen voor die eindronde door na de overwinning tegen Chili (3-1) afgelopen maandag 16 april 2018 nu ook het tweede duel tegen Argentinië met 3-0 te winnen. De doelpunten vielen allemaal in de 2de helft via Cristiane (1-0, 47ste minuut), Thaisa (2-0, 52ste minuut en Debinha (3-0, 78ste minuut). Door de winst had Brazilië in deze finalegroep met 4 ploegen 6 op 6 en was het uitkijken naar het resultaat van de tweede wedstrijd van de dag tussen gastland Chili en Colombia. Aangezien dat op 0-0 eindigde is Brazilië na 2 speeldagen zeker van de groepswinst en de kwalificatie voor het WK 2019 in Frankrijk en voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio! Op de slotdag van de Copa America Feminino 2018 zal duidelijk worden wie het tweede ticket voor Frankrijk (Argentinië heeft met voorlopig 3 punten op 6 tegenover 1 punt voor Chili en Colombia de beste kansen) zal binnenhalen en wie een barrage mag spelen tegen de 4de uit de Concacaf-zone!

Deze landen nemen al zeker deel aan het WK 2019 in Frankrijk: China, Thailand, Australië, Japan, Zuid-Korea, Brazilië en gastland Frankrijk! De Belgian Red Flames spelen hun volgende duel richting het WK 2019 in Frankrijk op zondag 10 juni 2018 in Chisinau tegen Moldavië!

Bekijk de video met de doelpunten uit Brazilië – Argentinië van donderdag 19 april 2018 met dank aan CBF TV:

Bekijk ook de goals uit het eerste groepsduel tegen Chili (3-1) dankzij CBF TV:

U kan alles rond de Copa America Feminina 2018 volgen via:
Website Commebol.com
en via:
Twitter CAFemChile2018

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share