In de eerste provinciale Oost-Vlaanderen stond op vrijdag 20 april 2018 op Den Deysel in Denderhoutem de wedstrijd voor de titel op het programma tussen 2 teams die het seizoen in deze reeks kleur gaven namelijk enerzijds het beloftenteam van SC Eendracht Aalst en anderzijds FC Bosdam Beveren.

De thuisploeg had aan een gelijkspel genoeg om de titel te mogen vieren. FC Bosdam Beveren moest winnen om alsnog het kampioenschap en de promotie binnen te halen. Niet onmogelijk want ze hadden begin januari al thuis met 3-0 gewonnen tegen het beloftenteam van SC Eendracht Aalst en ze hadden bovendien nog geen enkele competitiewedstrijd verloren!

Net als het volledige seizoen werd het ook nu een spannende wedstrijd waarbij de bezoekers iets voor het kwartier op voorsprong kwamen. Lien Steels gaf de assist en Joyce Koppen zorgde voor de 0-1 (12de minuut)! De bezoekers die onder leiding van trainer Guan Smet in de eerste helft ook nog tweemaal de lat troffen hielden vervolgens heel lang stand met een hoofdrol voor de captain Tine Maes en sterk verdedigen van Lisse Van Moer en Silke D’Haeseleir. In het slotkwartier lukte de thuisploeg onder leiding van trainer Gunter Arijs dan toch de gelijkmaker via Morgan Departure (1-1, 76ste minuut) waarna het Aalsterse kampioenenfeest kon beginnen! Beide teams eindigden het seizoen met 52 punten op 60 maar SC Eendracht Aalst won 17 keer en FC Bosdam Beveren 16 keer en dat besliste uiteindelijk over de titel!

FC Bosdam Beveren na een eerdere overwinning dit seizoen strandde op een zucht van de titel! Foto – (c) FC Bosdam Beveren

Vrouwenteam.be feliciteert de trainerstaf en de voltallige spelerskern van het beloftenteam van SC Eendracht Aalst met de titel en de promotie naar de tweede klasse! We vermelden ook graag nog even FC Bosdam Beveren dat een sterk en opmerkelijk seizoen speelde en volgend seizoen op hetzelfde elan wil verder gaan in de 1ste provinciale Oost-Vlaanderen!