Op zondag 22 april 2018 stonden de heenwedstrijden in de halve finales van de UEFA Women’s Champions League op het programma. VfL Wolfsburg, de club van Belgian Red Flame Tessa Wullaert, die al 2 keer eerder deze trofee won mag zo goed als zeker de tickets voor de finale op donderdag 24 mei 2018 in Kiev bestellen!

VfL Wolfsburg plaatste zich vorige week zondag ten koste van SGS Essen (4-1) voor de Duitse bekerfinale op zaterdag 19 mei 2018 in Keulen tegen Bayern München. De week nadien spelen ze zo goed als zeker ook voor de 4de keer de finale van de UEFA Women’s Champions League in Kiev. Het Engelse Chelsea was niet opgewassen tegen dit sterke internationale gezelschap en ging in het Cherry Red Records Stadium van Kingston met 1-3 onderuit.

Chelsea kwam nog wel vroeg op voorsprong via de Zuid-Koreaanse spits So-Yun Ji (1-0, 3de minuut) maar met een kopbal van de Ijslandse Sara Björk Gunnarsdottir op aangevan van Lara Dickenmann (1-1, 18de minuut) en een owngoal van Maren Mjelde (1-2, 43ste minuut) stonden de bordjes halfweg al in het voordeel van VfL Wolfsburg. Het werd nog een zwaardere thuisnederlaag voor Chelsea toen Lara Dickenmann met een volley met rechts een voorzet van de Noorse Caroline Graham Hansen in doel trapte (1-3, 66ste minuut). VfL Wolfsburg op rozen dus waar Tessa Wullaert twee minuten voor tijd nog mocht invallen voor de Poolse Ewa Pajor!

In de andere halve finale hielden Manchester City en titelverdediger Olympique Lyonnais het op een 0-0-gelijkspel. Manchester City verdedigde vooral, Olympique Lyonnais stuitte op een sterke Karen Bardsley, de doelvrouw van de thuisploeg, die verhinderde dat de bezoekers met een doelpunt en een overwinning terug huiswaarts konden keren. Het zorgt ervoor dat de terugwedstrijd volledig open blijft en dat beide teams nog kans maken om op donderdag 24 mei 2018 in Kiev te staan.

Dit waren dus de heenwedstrijden in de halve finales van de UWCL:

Manchester City – Lyon 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

Chelsea – VfL Wolfsburg 1-3 (rust: 1-2);
Doelpunten: 3 So-Yun Ji 1-0, 18′ Sara Björk Gunnarsdottir 1-1, 43′ Maren Mjelde 1-2 owngoal, 66′ Lara Dickenmann 1-3.

Bekijk de hoogtepunten en de goals uit deze halve finale dankzij VfL Wolfsburg TV: