Share

Tielt-Winge 3000 is sinds afgelopen vrijdag 20 april 2018 de kampioen in de 2de provinciale B Brabant VFV. Op de 23ste en voorlaatste speeldag in hun reeks wonnen ze thuis tegen het derde team van DVC Eva’s Tienen waardoor ze niet meer bijgehaald kunnen worden door de concurrenten in de titelstrijd.

Tielt-Winge 3000 speelde onder leiding van trainer Stijn Tits het perfecte seizoen met voorlopig 60 punten uit 23 wedstrijden waaronder 19 overwinningen, 3 puntendelingen en slechts 1 nederlaag. Dat verlies was op bezoek bij de tweede in de stand K.Olympia Wijgmaal op zondag 4 maart 2018 (2-1). Tegen die club kon Tielt-Winge overigens ook thuis niet winnen want dat duel eindigde op de 1ste speeldag op vrijdag 1 september 2017 op een 1-1-gelijkspel.

Met nog een wedstrijd voor de boeg kan het vrouwenvoetbalteam van Tielt-Winge 3000, dat 60 punten heeft, niet meer bijgehaald worden door K.Olympia Wijgmaal dat 56 punten uit 23 duels telt. Ook FC Tildonk, dat eerder in het seizoen de punten deelde op bezoek bij Tielt-Winge (2-2) kan met 55 punten uit 23 duels niet meer naast Tielt-Winge komen.

Afgelopen vrijdag kon er dus na de 5-0-overwinning tegen DVC Eva’s Tienen gevierd worden! Het slotduel van de competitie staat nu zondag 29 april 2018 om 11u15 op het programma op bezoek bij het derde team van HO Wolvertem Merchtem!

Vrouwenteam.be feliciteert het bestuur, de technische staf en de voltallige spelerskern van het vrouwenvoetbalteam van Tielt-Winge 3000 met de behaalde titel en de promotie naar de 1ste provinciale Brabant VFV!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share