Share

Nog voor de Egyptische topvoetballer Mohamed Salah van Liverpool afgelopen zondag 22 april 2018 door zijn collega’s uitgeroepen werd tot beste voetballer van het jaar in Engeland kreeg Francesca Kirby, de Engelse international van UWCL-halve finalist Chelsea, dezelfde trofee in het vrouwenvoetbal. Maar er volgde meer.

Op de dag dat Mo Salah schitterde voor Liverpool in de heenwedstrijd van de halve finale van de UEFA Champions League thuis tegen AS Roma (5-2 werd het met 2 goals en 2 assists van de balvirtuoos) won Fran Kirby echter nog een trofee. Ze werd uitgeroepen tot winnares van de allereerste Football Writers` Association Women`s Footballer of the Year Award. Ze kreeg dus ook de meeste stemmen bij de schrijvende pers en hier bleef ze Lucy Bronze (Lyon), Isobel Christiansen (Manchester City), Jordan Nobbs (Arsenal) en Jodie Taylor (Seattle Reign) voor!

De 24-jarige Francesca Kirby, die eerder voor Reading speelde en een tijd out was met een zware blessure, lukte dit seizoen in totaal al 22 doelpunten in alle officiĆ«le wedstrijden van Chelsea, de leider in de Women’s Super League en halve finalist in de UEFA Women’s Champions League!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share