Share

Davina Philtjens, de Belgian Red Flame die op het voorbije EK 2017 in Nederland tot een cultheldin uitgroeide, verlaat op het einde van het seizoen haar Nederlandse club Ajax. Ze kiest voor een nieuw avontuur in Italië bij Fiorentina, de kampioen van vorig seizoen!

Davina Philtjens hier begin maart 2018 tijdens een opwarminssessie op het strand in Cyprus tussen Gouden Schoen Janice Cayman en Maud Coutereels en met Justien Odeurs op de achtergrond! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Davina Philtjens, geboren op 26 februari 1989 in Hasselt die al 68 keer Belgian Red Flame was met ook 8 doelpunten achter haar naam, speelde in het verleden nog voor KVK Tienen waar ze met huidig Gouden Schoen Janice Cayman (Davina eindigde 3de) in 2008 al de dubbel won vooraleer ze naar Standard trok om daar nog meer landstitels en Belgische bekers te winnen maar ook de Women’s BeNeLeague te veroveren. In de zomer van 2016 verhuisde ze naar Nederland en met haar nieuwe club Ajax behaalde ze in haar eerste seizoen meteen de dubbel! Na het einde van haar tweede seizoen wacht dus een nieuw avontuur voor ‘Dafke’ waarbij deze redactie haar al veel succes toewenst!

Davina Philtjens mocht haar transfer voorstellen in het Estadio Artemio Franchi in FIrenze, de thuishaven van Fiorentina! Foto – (c) Fiorentina

U kan de aankondiging van de transfer door Fiorentina zelf bekijken via:
Violachennel.it

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Davina Philtjens was met de Belgian Red Flames wel aanwezig in Ferrara voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië maar ze kwam niet in actie vanwege een schorsing. Ze kon evenwel enkele toekomstige ploeggenoten aan het werk zien!

Share