Voor een titelwedstrijd moet je in de Sint-Barbarastraat in Kumtich zijn. Standard speelde daar vorig seizoen op vrijdag 5 mei 2017, precies een jaar geleden dus, kampioen in de Super League terwijl ook DVC Eva’s Tienen dat daar onder trainer Hans Bergans driemaal naeen lukte in 2013, 2014 en 2015! Vandaag op zaterdag 5 mei 2018 was het de beurt aan K. Kontich FC om daar de titel te veroveren.

Voor de aftrap een foto met de namen van de speelsters van Kontich op de rug! Met deze cijfercombinatie gingen ze op weg naar de titel in eerste klasse! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

Een puntje hadden ‘de Kontjes’ onder leiding van Guy Corten nog nodig om te mogen vieren op bezoek bij DVC Eva’s Tienen en met een doelpunt van Chiara Wielockx in het eerste kwartier waren de bezoekers al goed op weg (0-1). Maar DVC Eva’s Tienen gaf zich niet zomaar gewonnen en Mizzy Raskin zorgde nog voor halfweg de eerste helft voor de gelijkmaker (1-1) waardoor er toch weer wat zenuwachtighed in de ploeg sloop bij Kontich. Vlak voor rust zorgde Sarah Van Haute echter voor een tweede doelpunt van de bezoekers (1-2) en dat gaf het team vleugels want na de rust konden de mee opgerukte Annelies Van Loock (1-3), Joke Verelst (1-4) en captain Stefanie Van Broeck (1-5) de eindstand op het bord zetten! Het titelfeest kon beginnen want Kontich was kampioen geworden in eerste klasse!