Share

Op zaterdag 12 mei 2018 stond de laatste speeldag in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal op het programma. De clubs namen afscheid van het seizoen en sommige speelsters namen afscheid van hun club of van het voetbal in het algemeen.

Dit waren alle uitslagen:

***1ste klasse:
SC E. Aalst – Massenhoven 1-1;
SV Zulte Waregem – Svelta Melsele 2-0;
Kontich – KAA Gent Ladies B 2-2;
FWS Woluwe – Wuustwezel 4-1;
VC Moldavo – USGTH 0-1;
Standard B – FW Diksmuide-Merkem 2-0;
Tongeren – DVC Eva’s Tienen 4-0;

Kontich is kampioen, Wuustwezel en DVC Eva’s Tienen degraderen naar de 2de klasse.

***2de klasse A:
GFA Sinaai – KAA Gent Ladies C 1-3;
KSK Beveren – KDC Ruddervoorde 1-4;
Cerkelladies Brugge – KSV Sottegem 1-2;
Olsa Brakel – Club Brugge 2-15;
USGTH B – KSK Voorwaarts Zwevezele 1-3;
SV Zulte Waregem B – Dames VK Egem 1-2;
Maria-Ter-Heide bye

Club Brugge is kampioen, KDC Ruddervoorde, Olsa Brakel, Cerkelladies Brugge en KSK Beveren degraderen in principe naar de provinciale reeksen.

Bekijk de video rond Olsa Brakel – Club Brugge met dank aan Siebe Cambier:

***2de klasse B:
OH Leuven B – KRC Genk Ladies B 4-2;
KV Mechelen – Esperanza Pelt 7-0;
E. Louwel – RSC Anderlecht B 3-1;
RFC Luik – Miecroob Veltem 3-1;
Sterrebeek – ASE De Chastre 4-3;
Sibret – VC Moldavo B 5-0 forfait;
Tongeren B – Standard C 2-5;

KRC Genk Ladies B is kampioen, RFC Luik, Miecroob Veltem, Tongeren B en Esperanza Pelt degraderen in principe naar de provinciale reeksen.

***Voor alle resultaten en beelden uit de Super League:
Vrouwenteam.be

***De Belgian Red Flames U16 verloren hun eerste wedstrijd op het UEFA Development Tournament in Portugal tegen de Verenigde Staten met 5-1. Jarne Teulings scoorde in het stadion van Rebordosa AC, ten noordoosten van Porto, het Belgische doelpunt bij een achterstand van 4-0!

***In de Franse D1 Féminine verloor Lille OSC op de 20ste speeldag met 2-1 op bezoek bij Paris FC. Via Maria Makanza (1-0, 12de minuut) en Léa Declercq (2-0, 29ste minuut) liep de thuisploeg tot 2-0 uit. Op het halfuur zorgde Belgian Red Flame Jana Coryn voor de aansluitingstreffer (2-1, 30ste minuut) maar het bleef in het Stade Robert Bobin van Bondoufle 2-1.

***In Engeland is Chelsea een stap dichter bij de landstitel gekomen nadat het thuis met 2-1 won tegen Sunderland. Eerder op de dag verloor Manchester City op bezoek bij Arsenal met 2-1. Het vrouwenvoetbalteam van Chelsea heeft op 2 speeldagen van het einde 6 punten voorsprong op Manchester City en het heeft dus nog een puntje nodig om kampioen te worden. Dat kunnen ze op dinsdag 15 mei 2018 halen op bezoek bij Bristol City, het team van Belgian Red Flames Julie Biesmans, Yana Daniëls en Lorca Van De Putte!

***In Italië spelen Juventus en Brescia in principe volgende week zaterdag 19 mei 2018 een testwedstrijd voor de titel. Beide teams wonnen op de 22ste en laatste speeldag hun duel. Juventus met 4-0 thuis tegen Tavagnacco, Brescia met 3-6 op bezoek bij AGSM Verona, het team van Belgian Red Flame Diede Lemey.

***Mannen – Jupiler Pro League – Play-Off 2 – Groep B:
KAS Eupen – KV Oostende 0-4;
Lokeren – Beerschot-Wilrijk 4-2;
Antwerp – STVV 1-2;

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share