Share

Belgian Red Flame Tessa Wullaert is voor het tweede seizoen op rij kampioen geworden in Duitsland. Ze won met haar club VfL Wolfsburg op de 20ste speeldag de thuiswedstrijd in het AOK-stadion tegen SGS Essen met 2-0.

Foto – (c) DFB / Allianz Frauen Bundesliga

Tessa Wullaert stond voor deze belangrijke wedstrijd in aanwezigheid van 2.218 toeschouwers van het begin tot het einde op het veld en ze gaf op het uur de assist bij het tweede verlossende doelpunt van de Amerikaanse Ella McLeod, die vijf minuten eerder op aangeven van de Deense Pernille Harder ook al de score opende! De overwinning van VfL Wolfsburg kwam niet meer in gevaar ondanks een tweede gele kaart en dus uitsluiting voor doelpuntenmaakster Ella McLeod na een onnodige fout (76ste minuut).

Luister naar Tessa Wullaert op woensdag 9 mei 2018 dankzij Vrouwenteam TV:

Eerste achtervolger Bayern München won eveneens en dat met ruime 2-7-cijfers op bezoek bij Werder Bremen maar het kan VfL Wolfsburg niet meer bijhalen! VfL Wolfsburg heeft 55 punten uit 20 duels, Bayern München volgt op de 2de plaats met 47 punten. SC Freiburg, dat met 1-2 won op bezoek bij 1.FFC Frankfurt, is op 2 speeldagen van het einde 3de met 44 punten.

Nu zaterdag 19 mei 2018 volgt voor VfL Wolfsburg de Duitse bekerfinale in Köln tegen Bayern München, op donderdag 24 mei 2018 is VfL Wolfsburg de tegenstander van Olympique Lyonnais, op deze zondag 13 mei 2018 voor de 12de keer Frans landskampioen geworden, in de finale van de UWCL 2018 in Kiev!

Vrouwenteam.be feliciteert Tessa Wullaert en VfL Wolfsburg met het behalen van de titel in de Duitse Bundesliga!

U kan de video met de doelpunten en het feest bekijken dankzij DFB TV:
DFB TV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: In het Belgische profvoetbal bij de mannen is Club Brugge op de 9de speeldag van Play-Off 1 voor de 15de keer landskampioen na een 1-1-gelijkspel op Standard! KAA Gent won thuis tegen RSC Anderlecht 1-0 en KRC Genk haalde het met 4-1 thuis tegen Charleroi!

Share