Share

Olympique Lyonnais, de voorbije 2 seizoenen winnaar van de triple in het vrouwenvoetbal, is op zondag 13 mei 2018 voor de 12de keer op rij landskampioen geworden in Frankrijk!

3 speelsters die afscheid nemen: Corine Petit (17), Elodie Thomis (met de aanvoerdersband) en Camille Abily (onderaan) met verder ook nog Ada Hegerberg en Eugénie Le Sommer! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Het was een speciale dag op het Groupama Training Center in Décines-Charpieu waar voor 1.541 toeschouwers Olympique Lyonnais enerzijds afscheid nam van Camille Abily, Elodié Thomis en Corinne Petit en anderzijds dankzij een ruime 7-0-overwinning voor de 12de keer op rij landskampioen werd terwijl tegenstander Olympique Marseille door de nederlaag na 2 seizoenen op het hoogste niveau terug naar de D2 Féminine moet.

Blij met alweer een trofee van Frans landskampioen: vooraan Amel Majri, Elodie Thomis, Selma Bacha, Delphine Cascarino en achteraan Griedge Mbock Bathy Nka en Kheira Hamraoui! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Bij de rust stond het nog maar 1-0 voor Olympique Lyonnais dankzij een doelpunt van dichtbij van Griegde Mbock Bathy Nka (1-0, 26ste minuut). In de tweede helft liep de score kort voor het uur verder op via een kopbal van Ada Hegerberg (2-0, 59ste minuut), vervolgens met een halve volley van Kheira Hamraoui (3-0, 65ste minuut), een kopbal van Amandine Henry (4-0, 72ste minuut), een tweede goal dit keer met het hoofd van Griedge Mbock Bathy Nka (5-0, 74ste minuut), ook een tweede goal eveneens met het hoofd van Ada Hegerberg (6-0, 77ste minuut) en een tweede goal van Amandine Henry (7-0, 90ste minuut).

Een titel winnen dat blijft ook voor Olympique Lyonnais nog altijd een feest! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Maya Mans

Lyon heeft dus ook na 20 competitiewedstrijden in de D1 Féminine nog altijd het maximum van de punten (60 op 60), PSG, dat met 0-1 won op bezoek bij Bordeaux dankzij een doelpunt van de Spaanse Jennifer Hermoso (24ste minuut), blijft 2de op 8 punten van Lyon maar met 5 punten voorsprong op Montpellier, het team van de Belgische Gouden Schoen Janice Cayman, dat thuis met 1-0 won tegen Soyaux dankzij een doelpunt van Valérie Gauvin (82ste minuut). Ook nog meegeven dat Jana Coryn het doelpunt lukte voor Rijsel, haar 7de van het seizoen, op bezoek bij Paris FC waar met 2-1 verloren werd.

Foto – (c) UNFP

Later op de avond mocht Dzsenifer Marozsan haar titel als beste speelster in de D1 Féminine (UNFP-trofee) verlengen terwijl Marie-Antoinette Kakoto van PSG uitgeroepen werd tot grootste belofte van de D1 Féminine en op die erelijst de opvolgster werd van Sakina Karchaoui van Montpellier! Bij de mannen won niemand minder dan Neymar (PSG) de trofee van beste speler van de Ligue 1 Conforama terwijl Kylian Mbappé (PSG) de trofee van grooste belofte won!

Foto – (c) UNFP

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Olympique Lyonnais speelt op donderdag 24 mei 2018 de finale van de UWCL in Kiev tegen VfL Wolfsburg en op donderdag 31 mei 2018 de finale van de Franse beker in Straatsburg tegen PSG, overigens ook nu vrijdag 18 mei 2018 al tegenstander op de 21ste speeldag in de D1 Féminine!

Bekijk alle doelpunten van de 20ste speeldag in de D1 Féminine met dank aan FFF TV:

Share