Share

Op zondag 13 mei 2018 is Club Brugge voor de 15de keer Belgisch landskampioen geworden in het mannenvoetbal. Op bezoek bij Standard op Sclessin speelde het op de 9de speeldag van Play-Off 1 met 1-1-gelijk in een wedstrijd waarin de arbitrage alweer ter discussie stond.

De bekerwinnaar van 2018 kwam onder leiding van trainer Ricardo Sá Pinto op voorsprong via de Cyprioot Kontstantinos Laïfis (1-0, 10de minuut) maar vlak voor de rust rond de klok van 18u43 scoorde Jelle Vossen de gelijkmaker voor blauw-zwart (1-1, 42ste minuut). Alleen Ruud Vormer, de winnaar van de Gouden Schoen, had even voordien de bal met de hand beroerd. Scheidsrechter Bram Van Driessche oordeelde, ook na het bekijken van de tv-beelden op aanraden van de VAR dat hij dat onvrijwillig deed. De verbazing was wereldwijds en er kan nog jaren over de discutabele gelijkmaker gediscussieerd worden maar niet over de 15de landstitel van Club Brugge.

De ploeg van trainer Ivan Leko veroverde het meeste punten, scoorde het meeste doelpunten en won het meest wedstrijden … De terechte kampioen dus en opvolger van RSC Anderlecht, dat vorig seizoen onder leiding van de Zwitser René Weiler voor de 34ste keer de titel behaalde! In 2016 was Club Brugge voor de 14de keer Belgisch landskampioen geworden toen nog onder Michel Preud’homme terwijl KAA Gent de allereerste landstitel vierde in 2015 onder leiding van Hein Vanhaezebrouck!

De mannen pakten dus de landstitel 2018 terwijl de vrouwen in hetzelfde seizoen kampioen werden met hun eerste ploeg in 2de klasse A en met hun beloftenteam in de eerste provinciale West-Vlaanderen!

Vrouwenteam.be feliciteert Club Brugge met het behalen van al deze titels!

Bekijk ook nog eens de beelden van vrouwelijk blauw-zwart op de laatste speeldag op bezoek bij Olsa Brakel met dank aan Siebe Cambier:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share