Share

Chelsea Ladies FC is voor de 2de keer landskampioen van Engeland geworden en dat gebeurde net als in 2015 na het winnen van de FA Women’s Cup! Met Julie Biesmans en Yana Daniëls stonden 2 Belgian Red Flames in de titelwedstrijd met Bristol City Ladies tegenover Chelsea LFC!

Op dinsdagavond 15 mei 2018 is het Chelsea LFC gelukt om de tweede dubbel in 3 jaar binnen te halen. Op bezoek bij Bristol City lukte Drew Spence een vroeg doelpunt met een kopbal na een assist van Ji So-Yun (0-1, 9de minuut) terwijl de Zweedse Jonna Andersson op aangeven van Fran Kirby in het slot het duel besliste (0-2, 88ste minuut). De hoogzwangere coach Emma Hayes (die op elk moment kan bevallen) was niet aanwezig deze keer aangezien ze het advies kreeg om uit voorzorg thuis te blijven! Met 41 punten uit 17 duels kan Chelsea LFC niet meer bijgehaald worden door de achtervolgers Manchester City (32 punten uit 16 wedstrijden), Reading (31 uit 17 duels) en Arsenal (31 uit 16 wedstrijden).

Chelsea Ladies FC haalde dit seizoen ook voor het eerst de halve finales in de UEFA Women’s Champions League maar daarin werd het uitgeschakeld door VfL Wolfsburg, de club van Belgian Red Flame Tessa Wullaert! Chelsea LFC heeft nog 1 wedstrijd voor de boeg en die is nu zondag 20 mei 2018 op bezoek bij Liverpool! Bristol City speelt dan thuis tegen Arsenal!

Chelsea LFC speelde de titelmatch in volgende opstelling: Lindahl; Bright, Mjelde, Flaherty; Blundell (86′ Aluko), Ji, Chapman (captain), Andersson; Spence (67′ Cuthbert), Kirby, Bachmann (70′ Davison).
Bleven op de bank: Telford, Thorisdottir, Eriksson en Rafferty.

Voor nog meer over de titel van Chelsea Ladies FC ga naar:
Website Chelsea FC
en naar:
Website BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share