Share

De finale van de UEFA Europa League 2018 vond plaats in het Groupama Stadion Parc OL van Lyon, de thuishaven van de regerende kampioen in de UEFA Women’s Champions League. Twee speelsters van het team dat volgende week donderdag 24 mei 2018 in Kiev tegen VfL Wolfsburg gaat aantreden waren ook aanwezig op het duel tussen Atlético Madrid en Olympique Marseille nadat ze eerder in de week optraden in de #Equal Game met Luis Figo!

Ada Hegerberg (in het blauw) en Shanice van de Sanden (in het rood) speelden eerder mee in de #EqualGame met Luis Figo! Foto – (c) UEFA.com

In de zomer van vorig jaar (eind juli begin augustus 2017) begon het Europese avontuur van Olympique Marseille tegen het KV Oostende van toen nog Marc Coucke. Het team van Rudi Garcia plaatste zich na een 4-2-thuisoverwinning en een 0-0-gelijkspel aan de Belgische kust. Na nog 16 wedstrijden en 8 tegenstanders (NK Domzale, Konyaspor, Vitoria Guimaraes, Red Bull Salsburg, SC Braga, Athletic Bilbao, Red Bull Leipzig en opnieuw Red Bull Salzburg) mocht Marseille, 25 jaar na het veroveren van de Europabeker voor Landskampioenen in München onder leiding van Raymond Goethals, voor de derde keer proberen de UEFA Europa League te veroveren. Eerdere pogingen tegen Parma in Moskou (3-0-verlies in 1999) en tegen Valencia in Göteborg (2-0-verlies in 2004) waren mislukt. Misschien zou het in Lyon wel derde keer goede keer worden voor OM?

Het begin zag er goed uit voor OM toen na een mooie actie Dimitri Payet spits Valère Germain vrij zette voor het doel van Jan Oblak maar de zoon van Bruno Germain, speler van OM in de seizoenen 1988-91 en 1994-95, trapte de superkans onbegrijpelijk naast het doel! Marseille begon het best aan de wedstrijd en er volgden nog pogingen van Adil Rami, Dimitri Payet en Bouna Sarr maar het doelpunt viel aan de overkant. Doelman Steve Mandanda speelde centraal in op André Zambo Anguissa, die de bal knullig verspeelde aan Gabi en Antoine Griezmann kon vervolgens eenvoudig scoren (0-1, 21ste minuut). Even over het halfuur verloor OM dan de niet volledig fitte Dimitri Payet, een mokerslag voor de Fransen.

Onmiddelijk na de rust viel de beslissing toen Marseille de bal verspeelde na een inworp. Na een snelle aanval van Atlético Madrid rondde Antoine Griezmann enkele ogenblikken later eenvoudig af (0-2, 49ste minuut). De ingevallen Griek Kostas Mitroglou kopte vervolgens nog tegen de paal voor Marseille (81ste minuut) maar in het slot lukte Gabi nog een derde goal voor het team van Diego Simeone, die eens te meer moest toekijken vanop de tribune (0-3, 89ste minuut)!

Atlético Madrid won in Lyon de UEFA Europa League voor de 3de keer! Foto – (c) UEFA.com

Atlético Madrid won voor de 3de keer in 9 jaar de UEFA Europa League na de winst tegen Fulham in Hamburg (2-1 na verlengingen in 2010) en tegen Athletic Bilbao in Boekarest (3-0 in 2012)!

De opstelling van Atletico de Madrid Feminino op bezoek bij Real Zaragoza! Foto – (c) Atletico de Madrid Feminino

Melden we ook nog dat het vrouwenvoetbalteam van Atlético Madrid afgelopen zondag 13 mei 2018 voor de tweede keer op rij de Spaanse titel won na een 1-6-overwinning op bezoek bij Real Zaragoza! Bij het vrouwenvoetbalteam van Atlético Madrid speelt overigens met Aurélie Kaçi een ex-speelster van Lyon!

Atletico de Madrid Femenino afgelopen zondag 13 mei 2018 na het behalen van de 2de landstitel op rij! Foto – (c) Atletico de Madrid Feminino

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share